Luumukakku

Luumukakku

Luumukakkua paistettaessa keittiöön leviävät ihanat jouluiset tuoksut. Kakku on mehevää ja maku vain paranee säilytettäessä. Aivan ehdoton valinta jouluiseen kahvipöytään, kirjoittaa Virpi Konnevedeltä.

Tee näin:

  • Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sulata voi. Jäähdytä hieman. Lisää voisulaan marmeladi ja piimä. Sekoita seos kuiviin aineisiin. Kaada hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vetoiseen kakkuvuokaan. Paista uunin alimmalla paistotasolla 175 asteessa n. tunti.
Valmis!
Vinkki

Reseptin jakoi Virpi Konnevedeltä

Ainekset

Luumukakku
Erikoisvehnäjauhoja
4 dl
Kidesokeria
2½ dl
Kanelia
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Mausteneilikkaa
1 tl
Inkivääriä
1 tl
Ruokasoodaa
2 tl
175 g
Luumumarmeladia
1 dl
2 dl