Lohivuoka

Lohivuoka

Helppo ja herkullinen lohivuoka paistuu kätevästi uunissa. Asettele graavilohta ja perunaa vuokaan vuorotellen. Tilli ja sitruunalohko viimeistelevät annokset.
https://www.arla.fi/reseptit/lohivuoka/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Paista sipulit voissa pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä ja kiiltäviä. Viipaloi perunat. Lisää vuorotellen kerros perunoita, lohta, sipulia ja tilliä voideltuun vuokaan. Lopeta perunoilla. Vatkaa yhteen munat, maito, suola ja pippuri ja kaada se perunoiden päälle. Aseta vuoka uunin alaosaan ja anna paistua noin 30 minuuttia. Lohivuoka on valmis, kun se on saanut mukavan kullanruskean värin pintaansa. Tarjoiluehdotus: Tarjoile voin ja sitruunalohkon kera.
Valmis!

Ainekset

Graavilohta
300 g
Keltasipulia
2
Keitettyjä kylmiä perunoita
800 g
Hienonnettua tuoretta tilliä
½ dl
Kananmunia
4
4 dl
Suolaa
½ tl
Valkopippuria
1 ripaus
Tarjoiluun
Sitruuna lohkoja