Suolattua graavilohta
|
300 g |
---|---|
Vastapuristettua sitruunamehua
|
1 rkl |
Sitruunan kuorta raastettuna
|
1 tl |
Vastajauhettua pippuria
|
|
50 g | |
1 dl |
Ruisleipää
|
|
---|---|
Herkkukurkkua
|
|
Sitruunalohkoja
|
|
Ruohosipulia
|
Rillettes ovat peräisin Välimeren alueelta, jossa lihaa kypsennettiin hitaasti yrttejä lisäämällä ja säilytettiin purkeissa, jotta liha säilyisi pidempään. Nykyään termi kattaa monenlaisia rilletten variaatioita, kuten tämänkaltaiset kalapohjaiset versiot, ja niitä tehdään enemmänkin maun kuin käytännöllisyyden vuoksi.
Rillettessä on se hieno puoli, että täydellisen lopputuloksen saavuttaminen riippuu lähes yksinomaan valitsemasi lihan laadusta. Kunhan tätä reseptiä varten valitset hyvälaatuista graavilohta, lopputuloksesta tulee vääjäämättä loistava.
Mitä ikinä teetkin, älä jätä herkkukurkkuja väliin: näissä maukkaissa, rapeissa lisukkeissa on hapokas ja terävä maku, joka leikkaa lohen rasvaisuuden ja tuo reseptiin täydellisen tasapainon. Erinomainen vaihtoehto ovat myös kaprikset, jotka tuovat ruokaan yhtä tervetullutta suolaisuutta, sitruunaa ja suolaa kuin herkkukurkutkin.
Jotta rilletteä voi tarjota kauniilla tavalla, laita liha ja mausteet pieneen muottiin tai purkkiin ja käännä se sitten ylösalaisin lautaselle, jotta syntyy pieni kakku. Rakenne ei kestä kauan, sillä vieraasi hakeutuvat taatusti hyvin nopeasti tämän ylellisen aterian äärelle. Tämä pieni teko tarjoilun eteen on kuitenkin vaivan arvoinen.