Lohipatee

Lohipatee

Pehmeänmakuinen lohipatee katkaravuilla ja sinisipukoilla vie kielen mennessään. Patee sopii alkupalaksi ja vaikkapa seisovassa pöydässä tarjottavaksi.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen vuoka, jonka tilavuus on noin 1 ½ litraa. Leikkaa leivinpaperista sopivan muotoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Leikkaa lohi paloiksi ja hienonna ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita keskenään munat, suola, kerma, perunajauho ja cayennepippuri tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon katkaravut. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää simpukat ja peitä ne lopulla taikinalla. Paista uunin alaosassa 50-55 minuuttia. Sulata pinaatti kastiketta varten. Sekoita keskenään pinaatti, creme fraiche, ruohosipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa patee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen ja sitruunalohkojen kera.
Valmis!

Ainekset

Nahatonta ja ruodotonta lohi
600 g
Kananmunia
3
Suolaa
1½ tl
2 dl
Perunajauhoja
1 rkl
Cayennepippuri
ripausta
Kuorittuja katkarapuja
150 g
Sinisimpukoita
75 g
Vihreä kastike
Pakastepinaattia
150 g
1 dl
Hienonnettua ruohosipulia
½ dl
Hienonnettua tilliä
½ dl
Suolaa
½ tl
Pippuria
½ tl