Lohipatee

Lohipatee

Pehmeänmakuinen lohipatee katkaravuilla ja sinisipukoilla vie kielen mennessään. Patee sopii alkupalaksi ja vaikkapa seisovassa pöydässä tarjottavaksi.
Arvioi (1)

Minun arvosanani

Lohipatee

Pehmeänmakuinen lohipatee katkaravuilla ja sinisipukoilla vie kielen mennessään. Patee sopii alkupalaksi ja vaikkapa seisovassa pöydässä tarjottavaksi.

Reseptistä valmistuu 15 viipaletta

  • 600 g nahatonta ja ruodotonta lohta
  • 3 kananmunaa
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 rkl perunajauhoja
  • cayennepippuria
  • 150 g kuorittuja katkarapuja
  • 75 g sinisimpukoita

Vihreä kastike

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele pitkänomainen vuoka, jonka tilavuus on noin 1 ½ litraa. Leikkaa leivinpaperista sopivan muotoinen pala ja aseta se vuoan pohjalle. Leikkaa lohi paloiksi ja hienonna ne sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita keskenään munat, suola, kerma, perunajauho ja cayennepippuri tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon katkaravut. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää simpukat ja peitä ne lopulla taikinalla. Paista uunin alaosassa 50-55 minuuttia. Sulata pinaatti kastiketta varten. Sekoita keskenään pinaatti, creme fraiche, ruohosipuli ja tilli. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa patee viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen ja sitruunalohkojen kera.

Suositellut tuotteet