Lohileivokset

Lohileivokset

Lohileivokset ovat kätevän kokoisia suupaloja alkupalapöytään.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Lohileivokset

Lohileivokset ovat kätevän kokoisia suupaloja alkupalapöytään.

Annoslukumäärä

Pohja

Täyte

  • 200 g Arla Lempi Kermaviiliä 15%
  • 125 g Castello Ruohosipuli tuorejuustoa
  • ½ punasipuli
  • 100 g kylmäsavulohta
  • ½ sitruunan mehu
  • ½ tl mustapippuria
  • 5 liivatelehteä

Koristeluun

  • kylmäsavulohta viipaleina
  • punasipulia

Ohjeet

Käytä saaristolaisleipäsiivut tehosekoittimessa, jotta niistä tulee murumainen seos. Sulata voi ja sekoita voisula murujen joukkoon. Vuoraa noin 16 cm x 16 cm -kokoinen korkeareunainen vuoka tuorekelmulla, sillä se helpottaa hyytyneiden leivosten irrottamista vuoasta. Levitä leipämuruseos tasaisesti vuoan pohjalle ja nosta se jääkaappiin jähmettymään. Sekoita kermaviili ja ruohosipulituorejuusto keskenään. Pilko punasipuli ja kylmäsavulohi pieniksi palasiksi. Sekoita ne täyteseoksen joukkoon. Mausta mustapippurilla. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista sitruunamehu mukiin ja kuumenna se mikrossa. Liuota liotetut liivatelehdet sitruunamehuun ja lisää hieman jäähtynyt sitruunamehu täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tasaisesti pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa 2—3 tuntia. Irrota leivospohja varovasti vuoasta ja leikkaa siitä pieniä leivoksia. Koristele kylmäsavulohiruusukkeilla ja punasipulirenkailla.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Suositellut tuotteet