Bataatti
|
400 g |
---|---|
Sipuleita
|
2 |
Valkosipulinkynsiä
|
3 |
Punaista chili
|
2 |
1 rkl | |
Kasvisfondeja
|
3 rkl |
Vettä
|
7 dl |
Arla® Lempi Ruokakermaa 22 %
|
1 prk |
Keitettyjä, valkoisia papua
|
1 prk |
Limetti (kuori ja mehu)
|
1 |
Tortillasipsejä
|
|
---|---|
Avokadoa kuutioina
|
|
Hienonnettua korianteria
|
Syksyn tuulisena iltana, kun sade hakkaa ikkunoita, tämä kermainen, lämmittävä keitto vie kylmyyden pois ja antaa ihanaa piristystä. Yhdistä se vihreän salaatin ja rapean leivän kanssa, niin saat yksinkertaisen aterian, joka on tarpeeksi tyylikäs jaettavaksi.
Sipulien paistaminen voissa, kunnes ne ovat kullankeltaisia, on hyvä tapa saada keiton makuun syvyyttä. Ennen kuin tarjoilet keiton, voit lisätä siihen glamouria lisäämällä päälle ranskankermaa ja ripottelemalla päälle paahdettuja kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.
Jos keitto tuntuu ohuelta, kokeile soseuttaa se sauvasekoittimella. Jos se on edelleen liian ohutta, hauduta sitä miedolla lämmöllä, kunnes osa vedestä on haihtunut.
Ehdottomasti! Mutta jos päätät käyttää kuorta, muista pestä bataatit ensin hyvin. Rakeinen hiekka keitossasi vie pois kermaisen tunnun!
Bataatit ovat erittäin monipuolisia. Tätä reseptiä on helppo viedä moniin eri suuntiin käyttämällä erilaisia makuyhdistelmiä. Kokeile kanalientä, kookosmaitoa (kerman sijasta), chiliä ja korianteria, jos haluat aasialaista tunnelmaa. Kokeile sekoittaa joukkoon maapähkinävoita ja lisätä inkivääriä, mausteita ja chiliä, jolloin saat länsiafrikkalaisen makuprofiilin. Tuore salvia, voi, kanaliemi ja kerma lisäävät mannermaista viehätystä. Äläkä unohda tuoretta timjamia; sitä kutsutaan ihan syystä yleismausteeksi. Voit myös lisätä tuoretta persiljaa tai tarragonia saadaksesi keittoon ranskalaisvaikutelmaa.
Jos haluat lisätä meksikolaista vaikutelmaa tähän reseptiin, lisää paistamisen yhteydessä sipulien ja valkosipulin joukkoon hieman jauhettua juustokuminaa.