Limejäädykekakku

Limejäädykekakku

Limejäädykekakku on herkullinen ja helppo tehdä etukäteen valmiiksi. Kun juhlat koittavat, ota vain limejäädykekakku pois pakastimesta ja jälkiruoka on valmiina.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Raasta mantelimassa ja jaa kananmunat valkuaisiin ja keltuaisiin. Sekoita valkuaiset osaksi mantelimassaa. Kaada taikina voideltuun ja leveään muottiin, jossa on irrotopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa limen kuori ja mehu, tomusokeri ja keltuaiset keskenään. Levitä kermaseos kakun päälle muottiin. Jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota kakku 30 minuuttia ennen tarjoilua pois kylmästä.
Valmis!

Ainekset

Mantelimassaa
300 g
Kananmunia
3
4 dl
Limen kuori ja mehu
1
Tomusokeria
1 dl