Limejäädykekakku

Limejäädykekakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Limejäädykekakku on herkullinen ja helppo tehdä etukäteen valmiiksi. Kun juhlat koittavat, ota vain limejäädykekakku pois pakastimesta ja jälkiruoka on valmiina.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 300 g mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Raasta mantelimassa ja jaa kananmunat valkuaisiin ja keltuaisiin. Sekoita valkuaiset osaksi mantelimassaa. Kaada taikina voideltuun ja leveään muottiin, jossa on irrotopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa limen kuori ja mehu, tomusokeri ja keltuaiset keskenään. Levitä kermaseos kakun päälle muottiin. Jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota kakku 30 minuuttia ennen tarjoilua pois kylmästä.