Limejäädykekakku

Limejäädykekakku

Arvioi

(1)

Limejäädykekakku on herkullinen, ja helppo tehdä etukäteen. Otat vain kakun pois pakastimesta ja juhlat saavat ihanan jälkiruoan. Koristele kakku kauniisti limeviipaleilla.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 300 g mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl tomusokeria

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Raasta mantelimassa ja jaa kananmunat valkuaisiin ja keltuaisiin. Sekoita valkuaiset osaksi mantelimassaa. Kaada taikina voideltuun ja leveään muottiin, jossa on irrotopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa limen kuori ja mehu, tomusokeri ja keltuaiset keskenään. Levitä kermaseos kakun päälle muottiin. Jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota kakku 30 minuuttia ennen tarjoilua pois kylmästä.