Limejäädykekakku

Limejäädykekakku

Limejäädykekakku on herkullinen, ja helppo tehdä etukäteen. Otat vain kakun pois pakastimesta ja juhlat saavat ihanan jälkiruoan. Koristele kakku kauniisti limeviipaleilla.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Limejäädykekakku

Limejäädykekakku on herkullinen, ja helppo tehdä etukäteen. Otat vain kakun pois pakastimesta ja juhlat saavat ihanan jälkiruoan. Koristele kakku kauniisti limeviipaleilla.

Reseptistä valmistuu 12 palaa

  • 300 g mantelimassaa
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl Arla kuohukermaa
  • 1 limen raastettu kuori ja mehu
  • 1 dl tomusokeria

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Raasta mantelimassa ja jaa kananmunat valkuaisiin ja keltuaisiin. Sekoita valkuaiset osaksi mantelimassaa. Kaada taikina voideltuun ja leveään muottiin, jossa on irrotopohjavuokaan, noin 24 cm halkaisijaltaan. Paista uunin alaosassa n. 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa limen kuori ja mehu, tomusokeri ja keltuaiset keskenään. Levitä kermaseos kakun päälle muottiin. Jäädytä vähintään 4 tuntia. Ota kakku 30 minuuttia ennen tarjoilua pois kylmästä.

Suositellut tuotteet