Lime-mansikkamoussekakku

Lime-mansikkamoussekakku

Arvioi

(16)

Mansikoiden ansiosta tämä kakku on ihanan vaaleanpunainen ja lime piristää jokaista suupalaa.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 annosta

Pohja

  • 1 kananmuna
  • ¾ dl sokeria
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1½ dl karkeita vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl mansikoiden mehua

Täyte

  • 300 g pakastemansikoita
  • 150 g Arla Vaniljajogurttia
  • 200 g Arla Lempi maitorahkaa Maitorahka 0,2 % laktoositon
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 5 liivatelehteä
  • limen raastettua kuorta
  • 2 limen mehu
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 tl vanilliinisokeria

Koristeluun

  • limelohkoja
  • tuoreita mansikoita

Tee näin:

Tee näin:

Sulata pakastemansikat. Ota talteen ½ dl sulaneiden mansikoiden mehua. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Sulata rasva. Vatkaa kananmuna ja sokeri valkoiseksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta sihdin läpi, sulatettua rasvaa ja mansikoiden mehua. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada se voideltuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna kakkupohjan jäähtyä. Soseuta sulatetut mansikat sauvasekoittimella. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pese limet ja raasta niiden kuoren vihreä osa talteen. Purista limettien mehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sen joukkoon vaniljajogurtti, kermarahka, survotut mansikat, tomusokeri (sihdin läpi), limettien raastetut kuoret ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna limeteistä puristettu mehu ja liuota sen joukkoon liotetut liivatelehdet. Jäähdytä nestettä hieman ja kaada se tasaisena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada täyte tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Irrota kakku irtopohjavuoasta kiertämällä ensin veitsen kanssa sen ulkoreunat. Koristele valmis kakku esimerkiksi limelohkoilla ja tuoreilla mansikoilla.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija!