Limejuustokakku

Limejuustokakku

Arvioi

(4)

Kauniin värinen limejuustokakku on yhtä herkullinen kuin miltä näyttää. Kokeile tätä ihanaa limejuustokakkua jo tänään!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Pohja

Täyte

Kiille

  • 400 g lime curd-tahnaa
  • 2 limen raastettua kuorta ja mehu
  • ( 1 liivatelehti )
  • vihreää elintarvikeväriä

Tee näin:

Tee näin:

Tumma sokerikakkupohja: vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita munavaahtoon. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa kypsäksi 175-200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi kerroksiksi. Tällä ohjeella tulee 2-3 "kerrosta" eli pohja 2-3 kakkuun; jos teet vain yhden kakun, voi ylijääneet pohjat esimerkiksi pakastaa ja käyttää myöhemmin. Laita kerros kakkua pyöreän irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta kevyesti esim. appelsiinimehulla. Täyte: vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, crème fraiche, sokeri ja vaniljan siemenet ja sekoita. Lisää lopuksi liotetut, valutetut ja sulatetut liivatelehdet. Kumoa seos vuokaan kakkupohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2-3 tuntia. Kiille: notkista tahna limen mehulla, lisää kuoriraaste. Värjää limenvihreäksi ja levitä kakun päälle. Jos haluat hyytelöpinnan, lisää kiilteen joukkoon liivatetta. Tarjoa kakku hyvän kahvin kanssa!

Vinkki

Koristele kakku limen viipaleilla ja valuttamalla kiilteen päälle ohuena nauhana sulatettua valkosuklaata!