
Limejuustokakku
Kauniin värinen limejuustokakku on yhtä herkullinen kuin miltä näyttää. Kokeile tätä ihanaa limejuustokakkua jo tänään!
Ainekset
Reseptistä valmistuu 10 annosta
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ dl tummaa kaakaojauhetta
-
Arla Meijerivoita voiteluun
Täyte
- 2 dl Arla Laktoositon kuohukermaa
-
4 dl Arla Lempi Crème fraîchea
- 4 dl maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl sokeria
- 1 vaniljatanko
- 6 liivatelehteä
Kiille
- 400 g lime curd-tahnaa
- 2 limen raastettua kuorta ja mehu
- ( 1 liivatelehti )
- vihreää elintarvikeväriä
Tee näin:
Tee näin:
Tumma sokerikakkupohja
- Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä kuivat aineet ja sekoita munavaahtoon.
- Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa kypsäksi 175-200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi kerroksiksi.
- Laita kerros kakkua pyöreän irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta kevyesti esim. appelsiinimehulla. Tällä ohjeella tulee 2-3 "kerrosta" eli pohja 2-3 kakkuun; jos teet vain yhden kakun, voi ylijääneet pohjat esimerkiksi pakastaa ja käyttää myöhemmin.
Täyte
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
- Lisää joukkoon tuorejuusto, crème fraiche, sokeri ja vaniljan siemenet ja sekoita.
- Lisää lopuksi liotetut, valutetut ja sulatetut liivatelehdet.
- Kumoa seos vuokaan kakkupohjan päälle ja tasoita pinta.
- Anna hyytyä jääkaapissa n. 2-3 tuntia.
Kiille
- Notkista tahna limen mehulla, lisää kuoriraaste.
- Värjää limenvihreäksi ja levitä kakun päälle.
- Jos haluat hyytelöpinnan, lisää kiilteen joukkoon liivatetta.
- Tarjoa kakku hyvän kahvin kanssa!.
Vinkki
Koristele kakku limen viipaleilla ja valuttamalla kiilteen päälle ohuena nauhana sulatettua valkosuklaata!
Vinkki
Koristele kakku limen viipaleilla ja valuttamalla kiilteen päälle ohuena nauhana sulatettua valkosuklaata!