Limejuustokakku

Limejuustokakku

Kauniin värinen limejuustokakku on yhtä herkullinen kuin miltä näyttää. Kokeile tätä ihanaa limejuustokakkua jo tänään!

Tee näin:

Tumma sokerikakkupohja
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  • Yhdistä kuivat aineet ja sekoita munavaahtoon.
  • Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa kypsäksi 175-200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  • Kumoa jäähtyneenä ja leikkaa noin 2 cm paksuiksi kerroksiksi.
  • Laita kerros kakkua pyöreän irtopohjavuoan pohjalle ja kostuta kevyesti esim. appelsiinimehulla. Tällä ohjeella tulee 2-3 "kerrosta" eli pohja 2-3 kakkuun; jos teet vain yhden kakun, voi ylijääneet pohjat esimerkiksi pakastaa ja käyttää myöhemmin.
Täyte
  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon tuorejuusto, crème fraiche, sokeri ja vaniljan siemenet ja sekoita.
  • Lisää lopuksi liotetut, valutetut ja sulatetut liivatelehdet.
  • Kumoa seos vuokaan kakkupohjan päälle ja tasoita pinta.
  • Anna hyytyä jääkaapissa n. 2-3 tuntia.
Kiille
  • Notkista tahna limen mehulla, lisää kuoriraaste.
  • Värjää limenvihreäksi ja levitä kakun päälle.
  • Jos haluat hyytelöpinnan, lisää kiilteen joukkoon liivatetta.
  • Tarjoa kakku hyvän kahvin kanssa!.
Valmis!
Vinkki

Koristele kakku limen viipaleilla ja valuttamalla kiilteen päälle ohuena nauhana sulatettua valkosuklaata!

Ainekset

Pohja
Kananmunia
4
Sokeria
1½ dl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Tummaa kaakaojauhe
½ dl
Täyte
2 dl
4 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
Sokeria
2 dl
Vaniljatanko
1
Liivatelehteä
6
Kiille
Lime curd-tahnaa
400 g
Limen kuorta ja mehu
2
Liivatelehti )
( 1
Vihreää elintarvikevärejä