Lihapullapasta

Lihapullapasta

1 tunti
Lihapullapasta on herkullinen arkiruoka mehukkailla lihapullilla ja maukkaalla tomaattikastikkeella. Lihapullapasta on helppo suosikki! Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Lihapullapasta
  • Aloita lihapullapasta valmistamalla ensin lihapullat.
  • Huuhtele sitruuna huolellisesti. Raasta kokonaisen sitruunan kuori sekä purista puolikkaan sitruunan mehu. Sekoita yhdessä jauhelihan, juustoraasteen, maidon, kananmunan ja korppujauhojen kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita takaiseksi taikinaksi.
  • Pyöritä taikinasta pieniä lihapullia. Paista lihapullat rasvaseoksessa. Siirrä odottamaan sivuun.
  • Jatka tomaattikastikkeen valmistuksella. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista ne sitten rasvaseoksessa kattilassa ilman, että ne saavat väriä.
  • Kaada sipulien joukkoon tomaattimurska. Sekoita ja lisää sokeri ja suola. Anna hautua noin 15 minuuttia.
  • Pilko kapris ja lisää sitruunan kuoren kanssa kastikkeeseen. Lopuksi lisää lihapullat ja anna hautua vielä noin 5 minuuttia.
  • Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kaada spagetti sitten lihapullakastikkeen joukkoon.
  • Tarjoile lihapullapasta heti.
Valmis!

Ainekset

Lihapullapasta
Naudan jauhelihaa
500 g
Raastettua parmesan-juustoa
½ dl
4 rkl
Kananmunaa
1
Korppujauhoja
½ dl
Sitruunaa (kuori + mehu)
1 kpl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
1 maustemitallinen
Ingmariini Juokseva rasvaseosta
2 rkl
Tomaattikastike
Sipulia
1
Valkosipulinkynsi
1
Ingmariini Juokseva rasvaseosta
2 rkl
Tomaattimurskaa á 400 g
1 tlk
Sokeria
½ rkl
Suolaa
½ tl
Sitruunoita (sen kuori)
1 kpl
Kaprista
1 rkl
Spagettia
300 g
Lisää herkullisia ideoita
One pot -pasta
30 minuuttia
One pot -pasta
(13)
Intialaiset lihapullat
40 minuuttia
Intialaiset lihapullat
(2)
Kermainen lihapasta
45 minuuttia
Kermainen lihapasta
(3)