Lempeä tuorepuuro

Lempeä tuorepuuro

Illalla jääkaappiin sekoitettu tuorepuuro käynnistää aamun lempeästi. Miedon puuropohjan päälle voit kasata mieleisesi päälliset, kokeile vaikka vaniljaisia mansikoita tai banaania ja pähkinöitä.
https://www.arla.fi/reseptit/lempea-tuorepuuro/

Tee näin:

Lempeä tuorepuuro
  • Mittaa tuorepuuron ainekset purkkiin tai kulhoon ja sekoita hyvin.
  • Peitä kannella tai kelmulla ja anna turvota jääkaapissa yön yli.
  • Annostele puuro kulhoon. Mittaa päälle maapähkinävoita, siivutettuja banaaneja, mustikoita ja mantelirouhetta tai vaniljasokerissa pyöriteltyjä mansikanpaloja ja granolaa.
Valmis!
Valmistusvinkki

Voit tehdä useamman annoksen kerralla ja jakaa ne pienempiin annosrasioihin tai purkkeihin. Näin sinulla on valmiina puuroa useammalle aamulle, ja voit vain lisätä päälliset aamulla.

Lempeä tuorepuuro Q&A

Voinko käyttää muita jogurtteja kuin kreikkalaista jogurttia?

Kyllä, voit käyttää myös muita jogurtteja, kuten luonnonjogurttia tai Arla Lempi Islantilaista jogurttia. Muista, että eri jogurtit voivat vaikuttaa puuron makuun ja koostumukseen hieman eri tavoin.

Kuinka kauan tuorepuuro säilyy jääkaapissa?

Tuorepuuro säilyy jääkaapissa hyvänä noin 2–3 päivää. On kuitenkin suositeltavaa lisätä tuoreet päälliset vasta juuri ennen tarjoilua, jotta ne säilyvät raikkaina.

Voinko käyttää makeuttajana jotakin muuta kuin hunajaa?

Kyllä, voit käyttää muita makeutusaineita, kuten agavesiirappia, vaahterasiirappia, tai steviaa. Säädä määrää makusi mukaan, jotta saat haluamasi makeuden.

Ainekset

Tuorepuuro
3 dl
2 dl
Hunajaa
1 rkl
Chian siemeniä
2 rkl
Kaurahiutale
2 dl
Päälle
Maapähkinävoita
1 rkl
Banaani
1
Mustikoita
1 dl
Manteleita rouhittuna
1 rkl
Tai
Kpl mansikoita (tuore tai kotimainen pakaste)
5
Vaniljasokeria
1 tl
Muromysliä (granolaa)
2 rkl