Leipävanukas

Leipävanukas

Herkullinen leipävanukas syntyy käden käänteessä. Kokeile ja ihastu!
https://www.arla.fi/reseptit/leipavanukas/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele uuninkestävä (tilavuus n. 1 l)vuoka voilla. Poista leivänpaloista reunat ja voitele toinen puoli. Leikkaa leivänpalat puolittain kulmasta kulmaan siten, että muodostuu kaksi kolmiota. Aseta puolet leivistä vuoan pohjalle. Sirottele päälle kanelia ja puolet rusinoista. Aseta loput leivät päälle toiseksi kerrokseksi. Vatkaa munat, sokeria ja vaniljasokeri vaahdoksi. Kuumenna maito ja kerma pannulla hieman alle kiehumispisteen, lisää kananmunamuna sekaan jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos on koostumukseltaan tasaista. Kaasa seos vuokaan leipien päälle. Ripottele muskottipähkinä, fariinisokeri ja loput rusinat päällimmäisiksi. Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes vaniljakastike on hyytynyt. Anna jäähtyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

30 g
Pehmeää vaaleaa leipää
10 siivua
Kanelia
¼ tl
Vaaleita rusinoita
50 g
Kananmunia
2
Sokeria
25 g
Vaniljasokeria
1 tl
2 dl
2 dl
Raastettua tuoretta muskottipähkinä
ripausta
Fariinisokeria
1 rkl