
Lakritsiparfait
Kotitekoinen jäädyke, murskatut turkinpippurit ja lakritsajauhe, hullunhyvä luksusjälkiruoka.
Ainekset
Annokset
Ainekset
- 10 kpl turkinpippurikarkkia
- 4 kpl kananmunan keltuaista
- 1 tl lakritsijauhetta
- 1 dl tomusokeria
-
4 dl Arla Kuohukerma (laktoositon)
Tee näin:
Tee näin:
Hienonna puolet turkinpippureista hienoksi morttelissa ja loput karkeammaksi rouheeksi. Sekoita keskenään turkinpippurit, keltuaiset, lakritsijauhe ja tomusokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se varovaisesti munaseokseen. Kaada seos noin vuokaan noin 1 litra. Pakasta 4-5 tuntia. Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Anna jäädykkeen pehmetä ennen tarjoilua noin 15 minuuttia jääkaapissa.