Lakritsi-valkosuklaakakku

Lakritsi-valkosuklaakakku

Suklaakakkua ei tarvitse aina tehdä tummasta suklaasta, siihen voi käyttää myös kermaista valkosuklaata.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vaniljasokeri ja jauhot, ja lisää taikinaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Kaada suklaa ja voi taikinaan, ja sekoita tasaiseksi. Hienonna lakritsi pieniksi paloiksi ja sekoita ne taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla jauhotettuun, halkaisijaltaan noin 24 cm, irtopohjavuokaan. Paista uunin keskiosassa 30–40 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

100 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 rkl
Jauhoa
1½ dl
Valkosuklaa
100 g
Pehmeää lakritsia
12- 15
Koristeluun
Kookoshiutale