Lakritsakermaleivos

Lakritsakermaleivos

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Lumoudu lakritsasta! Rahkan, kerman ja lakritsan makukombo hurmaa. Maukkaat leivokset sopivat niin kokoustarjoiluun kuin vitriiniin.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 palaa

Pohja

Täyte

  • 18 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
  • 600 g Arla Meijerivoita laktoositon Normaalisuolainen meijerivoi
  • 600 g Arla Maitorahkaa
  • 6 dl sokeria
  • 15 liivatelehteä
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta
  • 2 rkl mustaa elintarvikeväriä

Tee näin:

Tee näin:

Tee ensin pohja. Aja sokeri ja kaurakeksit hienoksi jauheeksi kutterissa ja kaada sekaan sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi ja painele kelmulla ja leivinpaperilla kunnostetun 1GN vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään odottamaan. Mittaa kulhoon sokeri, voi ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Kuumenna kerma kattilassa ja kaada muiden ainesten sekaan. Sekoittele tasaiseksi. Ota toiseen kulhoon 1 l täytettä ja lisää siihen lak­ritsi ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Anna molempien täytteiden jäähtyä reilusti huoneenlämpöisiksi, jolloin ne hieman jo hyytyvät. Kaada ensin kermatäyte vuokaan. Laita lakritsitäytettä lusikalla tasaisin välein iso pisara suoriin riveihin suurin piirtein kuvitellun annospalan keskelle, vedä lopuksi lusikan toisella päällä ryhdikäs veto pisarasta toiseen jolloin pinnalle piirtyy kaunis kuvio. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 2 tuntia, mutta mieluiten yön yli. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja koristele mielesi mukaan. Voit kokeilla täytteillä myös erilaisia marmo­rointeja ja väriyhdistelmiä. Värjää osa lakritsitäytteestä eri sävyiseksi ja voit leikkiä kolmella eri värillä.

Vinkki

Voit myös pakastaa leivokset!