Kuppikakut kahvivoikreemillä

Kuppikakut kahvivoikreemillä

45 minuuttia
Hemmottele itseäsi täyteläisillä ja kuohkeilla kuppikakuilla, joiden päällä on kahvivoikreemiä, kinuskikastiketta ja rapeita pähkinöitä. Nämä kuppikakut ovat paitsi mielettömän maukkaita myös vaikuttavan tyylikkäitä.
https://www.arla.fi/reseptit/kuppikakut-kahvivoikreemilla/

Tee näin:

Kuppikakut kahvivoikreemillä
  • Aseta uuni 175 °C:een.
  • Sulata voi pannulla. Ota pois liedeltä ja lisää maito.
  • Sekoita jauhot, tomusokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa joukkoon voiseos ja munat.
  • Jaa taikina 12 muffinivuokaan.
  • Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kahvivoikreemi
  • Vatkaa voi sähkövatkaimella kuohkeaksi.
  • Siivilöi joukkoon tomusokeri vähän kerrallaan.
  • Lisää kylmä espresso ja vatkaa, kunnes taikina on kuohkeaa.
  • Levitä tai pursota voikreemi kuppikakkujen päälle.
  • Ripottele päälle hienonnettuja pähkinöitä ja valuta päälle kinuskikastiketta.
Valmis!

Kuppikakut kahvivoikreemillä Q&A

Kuinka kauan kuppikakkujen pitäisi jäähtyä ennen kuin ne irrotetaan vuoasta?
Hyvä nyrkkisääntö on antaa niiden jäähtyä noin 10 minuuttia, ennen kuin irrotat ne kuppikakkuvuoasta. Siirrä ne sitten jäähdytystelineelle ja varmista, että ne ovat jäähtyneet täysin ennen kuorrutuksen lisäämistä ja koristelua.
Mikä ainesosa saa kuppikakut nousemaan?
Useimmissa resepteissä käytetään leivinjauhetta, joka vapauttaa hiilidioksidia taikinan paistuessa. Syntyvät kuplat luovat taikinaan pieniä ilmataskuja koko kypsennysprosessin ajan, mikä saa kuppikakut kohoamaan.
Onko parempi kuorruttaa kuppikakut edellisenä iltana?
Jos tiedät, että sinulla on kiire seuraavana päivänä, voit ehdottomasti lisätä kuorrutteen edellisenä iltana. Varmista, että leivonnaiset ovat täysin jäähtyneet ja että säilytät kuorrutetut luomuksesi viileässä ja kuivassa paikassa, jotta kuorrutus ei pääse sulamaan tai valumaan.

Ainekset

Kuppikakut kahvivoikreemillä
125 g
1¼ dl
Vehnäjauhoja
4 dl
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Leivinjauhetta
1 tl
Kananmunaa
2
Kahvivoikreemi
250 g
Tomusokeri
6 dl
Kylmää espressoa
1 dl
Koristeluun
Hienonnettuja pähkinöitä esim. pekaani- tai hasselpähkinöitä
1 dl
Kinuskia

Kuppikakut ovat ihanan herkullinen ja kuohkea jälkiruoka

Kuppikakussa on jotain erittäin tyydyttävää. Ehkä se johtuu siitä, että kuppikakku on aina suunniteltu vain yhdelle, eikä sitä tarvitse koskaan jakaa. Tai ehkä se johtuu täydellisestä tasapainosta kuohkean kakun ja pehmeän kuorrutteen tarjoaman nautinnon välillä. Joka tapauksessa tämä resepti on helppo ja monipuolinen, joten saat saat reseptillä aikaan täydellisiä tarjottavia juhliisi.

Kotitekoiset kuppikakut jokaiseen tilaisuuteen

Tämänkaltainen hyvä kuppikakkuresepti on kuin lahja, joka ei koskaan jätä pulaan: reseptillämme kuppikakut on helppo valmistaa, minkä lisäksi se on tarpeeksi monipuolinen, jotta reseptillä voi valmistaa niin monta muunnelmaa kuppikakuista kuin mitä erilaisia tilaisuuksiakin on. Ja mikä parasta, kuppikakuista nauttivat kaikenikäiset herkuttelijat.

Paras kuorrutus kuppikakuille

Voikreemi on yleisin kuorrutustyyppi, ja hyvästä syystä: se on helppo valmistaa, se on tarpeeksi jämäkkää luomaan kauniinnäköisen, korkean kuorrutuksen ja se viimeistelee kakun täydellisesti, jotta se pysyy kuohkeana ja raikkaana. Tämän ei kuitenkaan pitäisi estää luovuuttasi, sillä vaahtokarkki-, marenki- ja moussetyyliset kuorrutteet ovat myös loistavia vaihtoehtoja, jotka poikkeavat normista hyvällä tavalla.

Helpot kuppikakut - valmistamisen salaisuus

Kun kyseessä on leipominen, noudata reseptiä kirjaimellisesti ja tarkista, että jokainen mittaus, lämpötila ja ohje on tehty täsmälleen oikein. Nokallisen kulhon tai kannun käyttäminen on myös hyvä vinkki, jotta taikina voidaan kaataa helposti ja siististi muffinivuokaan. Käytä paistamisen lopuksi kimmoketestiä, jolla tiedät varmasti, milloin muffinit ovat valmiita: paina muffinia keskeltä varovasti jollakin tylpällä esineellä. Jos esine pomppaa takaisin täysin, ne ovat täysin kypsiä. Jos siitä jää lommo, anna kuppikakuille hieman enemmän aikaa kypsyä uunissa.

Luo WOW-efekti kuppikakuille

Nopea ja helppo tapa viedä kuppikakut uudelle tasolle on lisätä esilaisia kuorrutuskuvioita. Toinen idea on lisätä kuorrutteen pinnalle syötävää glitteriä. Se ei ainoastaan lisää hienostuneisuutta ja eleganssia jokaiseen kuppikakkuun, vaan se myös peittää mahdolliset pursotuksen epätäydellisyydet.