125 g | |
1¼ dl | |
Vehnäjauhoja
|
4 dl |
Sokeria
|
2 dl |
Vaniljasokeria
|
2 tl |
Leivinjauhetta
|
1 tl |
Kananmunaa
|
2 |
250 g | |
Tomusokeri
|
6 dl |
Kylmää espressoa
|
1 dl |
Hienonnettuja pähkinöitä esim. pekaani- tai hasselpähkinöitä
|
1 dl |
---|---|
Kinuskia
|
Kuppikakussa on jotain erittäin tyydyttävää. Ehkä se johtuu siitä, että kuppikakku on aina suunniteltu vain yhdelle, eikä sitä tarvitse koskaan jakaa. Tai ehkä se johtuu täydellisestä tasapainosta kuohkean kakun ja pehmeän kuorrutteen tarjoaman nautinnon välillä. Joka tapauksessa tämä resepti on helppo ja monipuolinen, joten saat saat reseptillä aikaan täydellisiä tarjottavia juhliisi.
Tämänkaltainen hyvä kuppikakkuresepti on kuin lahja, joka ei koskaan jätä pulaan: reseptillämme kuppikakut on helppo valmistaa, minkä lisäksi se on tarpeeksi monipuolinen, jotta reseptillä voi valmistaa niin monta muunnelmaa kuppikakuista kuin mitä erilaisia tilaisuuksiakin on. Ja mikä parasta, kuppikakuista nauttivat kaikenikäiset herkuttelijat.
Voikreemi on yleisin kuorrutustyyppi, ja hyvästä syystä: se on helppo valmistaa, se on tarpeeksi jämäkkää luomaan kauniinnäköisen, korkean kuorrutuksen ja se viimeistelee kakun täydellisesti, jotta se pysyy kuohkeana ja raikkaana. Tämän ei kuitenkaan pitäisi estää luovuuttasi, sillä vaahtokarkki-, marenki- ja moussetyyliset kuorrutteet ovat myös loistavia vaihtoehtoja, jotka poikkeavat normista hyvällä tavalla.
Kun kyseessä on leipominen, noudata reseptiä kirjaimellisesti ja tarkista, että jokainen mittaus, lämpötila ja ohje on tehty täsmälleen oikein. Nokallisen kulhon tai kannun käyttäminen on myös hyvä vinkki, jotta taikina voidaan kaataa helposti ja siististi muffinivuokaan. Käytä paistamisen lopuksi kimmoketestiä, jolla tiedät varmasti, milloin muffinit ovat valmiita: paina muffinia keskeltä varovasti jollakin tylpällä esineellä. Jos esine pomppaa takaisin täysin, ne ovat täysin kypsiä. Jos siitä jää lommo, anna kuppikakuille hieman enemmän aikaa kypsyä uunissa.
Nopea ja helppo tapa viedä kuppikakut uudelle tasolle on lisätä esilaisia kuorrutuskuvioita. Toinen idea on lisätä kuorrutteen pinnalle syötävää glitteriä. Se ei ainoastaan lisää hienostuneisuutta ja eleganssia jokaiseen kuppikakkuun, vaan se myös peittää mahdolliset pursotuksen epätäydellisyydet.