Kreikkalainen juustopiirakka

Kreikkalainen juustopiirakka

Arvioi

(2)

Herkullinen juustopiiras, joka vie sinut kreikkalaiseen makumaailmaan.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Täyte

  • 1 kesäkurpitsaa tai munakoiso, n. 300 g
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipuli
  • Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 1 tl yrttejä, esim. rosmariinia, timjamia tai salviaa
  • 3 tomaattia
  • 150 g Arla Apetina juustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl Arla kevytmaitoa (laktoositon) Kevytmaito
  • 1 tl suolaa
  • 20 kpl kivettömiä oliiveja

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Sekoita voi ja jauho ryynimäiseksi massaksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan (ø n. 24 cm). Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin noin 30 minuutiksi. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10-15 minuuttia. Suikaloi kesäkurpitsa. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Freesaa kurpitsa- ja sipulisuikaleet sekä valkosipuli voissa pannulla, lisää yrtit. Kumoa freesatut vihannekset esipaistetulle piirakkapohjalle. Viipaloi tomaatit ja kuutioi juusto. Lado tomaatit ja juustokuutiot piirakan pinnalle. Vatkaa kananmunat maidon joukkoon, mausta suolalla ja kaada piirakan päälle. Viimeistele oliiveilla ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes munamaito on hyytynyt.