Kinuskikakku

Kinuskikakku

Herkullinen kinuskikakku on entistäkin helpompi valmistaa kermarahkan ansiosta! Boysenmarjojen tilalla voit käyttää myös esim. vadelmia tai mustaherukoita.
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Kinuskikakku

Herkullinen kinuskikakku on entistäkin helpompi valmistaa kermarahkan ansiosta! Boysenmarjojen tilalla voit käyttää myös esim. vadelmia tai mustaherukoita.

Annoslukumäärä

Pohja

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

Täyte

Kinuskikuorrutus

Reunoille

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kuorellisia mantelilastuja

Ohjeet

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi. Kaada kakkutaikina noin 20 cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista kakkupohja 175 asteessa kypsäksi, noin 30–35 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä vuoasta. Anna jäähtyä lisää ja sitten leikkaa se kahteen osaan. Sekoita sekä maito että vaniljasokeri keskenään. Kostuta alin kakkulevy vaniljamaidolla. Sulata hieman boysenmarjoja mikrossa. Sekoita kermarahkaan sokerit ja marjat. Levitä täyte alimmalle kakkulevylle. Asettele kansi kakun päälle ja kostuta se vaniljamaidolla. Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä niitä miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes seoksesta tulee sakeaa. Tiputa pisara kinuskia kakun päälle. Kinuski on valmista, jos se ei imeydy kakkuun. Lisää voi ja sekoita hyvin kinuskin sekaan. Kaada kinuski varovasti kakun päälle. Vatkaa kerma ja mausta se vaniljasokerilla. Koristele kakun reunat kermavaahdolla ja kuorellisilla mantelilastuilla.

Suositellut tuotteet