Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku

Kinkkuvoileipäkakku on kahvipöydän kruunu ja monien mielestä aivan liian harvoin saatava herkku!
https://www.arla.fi/reseptit/kinkkuvoileipakakku/

Tee näin:

  • Valmista täyte 1 pilkkomalla saunapalvikinkku pieneksi silpuksi. Silppua myös melkein kokonainen paprika, säästä loput kakun koristeluun. Sekoita kinkku- ja paprikasilppu tuorejuustojen kanssa. Valmista täyte 2 pilkkomalla paistileikkeet pieneksi silpuksi. Sekoita ne tuorejuuston ja kurkkusalaatin joukkoon.
  • Kiehauta vesi ja liuota kasvisliemikuutio nesteen joukkoon. Vuoraa suorakaiteen mallinen ja korkeareunainen leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleipien kovat reunat ohuelti pois. Vuoraa vuoan pohja tummilla paahtoleivillä. Kostuta niiden pinta kasvisliemellä. Levitä puolet täyte 1:stä leipien päälle tasaiseksi kerrokseksi. Tee seuraava kerros vaaleista paahtoleivistä. Kostuta ne kasvisliemellä ja levitä niiden päälle kerros täyte 2:sta. Seuraavaksi on taas tumman leipäkerroksen, kostutuksen ja täyte 1:sen vuoro. Lado päällimmäiseksi vielä tasainen kerros vaaleita leipäsiivuja ja kostuta ne. Taita tuorekelmu reunoilta ylimmän kerroksen ylle, aseta pieni paino kakun päälle ja anna sen maustua yön yli jääkaapissa.
  • Kumoa kakku tarjoiluastialle ja poista tuorekelmut. Levitä kakun pinnalle maustamatonta tuorejuustoa. Painele kevyesti kakun kylkiin juustoraastetta ja koristele alareunat salaatinlehdillä. Koristele kakun päällinen leikkelerullilla, tomaattilohkoilla, paprikasiivuilla ja ruohosipulilla.
Valmis!
Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa-blogin Maija.

Ainekset

Tummia paahtoleipää
8 siivua
Vaaleita paahtoleipää
8 siivua
Vettä
2 dl
Kasvisfondi
1
Täyte 1
400 g
Ylikypsää palvikinkku
250 g
Keltainen paprika
1
Täyte 2
200 g
Härän kylmäsavupaistileikkeleitä
100 g
Rkl kurkkusalaattia
3
Koristeluun
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
150 g
Kinkkua leikkeleenä
Tomaatti
Keltaista paprika
Ruohosipulia
Salaatinlehti