Kinkkupiiras

Kinkkupiiras

60+ min
Kinkkupiiras on ruokaisa ja herkullinen leivonnainen, jossa maistuu ranskalaiset yrtit ja täyteläisyyttä tuova rahka. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/kinkkupiiras/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan kinkkupiiras tekemällä piirastaikina. Sekoita voi ja jauhot rakeiseksi massaksi. Lisää joukkoon rahka ja sekoita nopeasti taikinaksi.
  • Painele taikina tasaisesti piirakkavuokaan, niin että taikinaa tulee myös reunoille. Piirakkavuoan kannattaa olla halkaisijaltaan noin 20 cm. Anna taikinan jäähtyä vuoassa jääkaapissa noin 30 min.
  • Laita uuni lämpenemään 200°C asteeseen.
  • Painele piiraspohjaan reikiä haarukalla ja paista kinkkupiiraan pohja uunin keskitasolla noin 10 min.
  • Valmista kinkkupiiraan täyte. Pilko kinkku sopivan kokoisiksi paloiksi.
  • Vatkaa keskenään kananmunat, rahka ja mausteet. Sekoita joukkoon kinkun palaset ja juustoraaste.
  • Kaada seos piiraspohjan päälle.
  • Paista kinkkupiiras uunin keskitasolla noin 30-35 min.
  • Tarjoile valmis kinkkupiiras salaatin kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoa
2½ dl
75 g
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
½ dl
Täyte
Palvikinkku
150 g
Kananmunia
3
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
2 dl
Provencale yrttisekoitusta (basilika, meirami, timjami, rosmariini ja oregano)
2 tl
2 dl
Lisää herkullisia ideoita