Kinkkupiirakka Provencen tapaan

Kinkkupiirakka Provencen tapaan

Tämä suolainen kinkkupiirakka Provencen tapaan sopii sekä arkeen että juhlaan.

Tee näin:

  • Nypi jauhot ja voi murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina, halkaisijaltaan noin 23 cm, piirasvuokaan. Pistele haarukalla. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Hienonna kinkku. Vatkaa keskenään munat, crème fraîche ja mauste. Esipaista pohjaa uunin keskiosassa noin 10 minuuttia. Lisää esipaistetulle pohjalle munaseos, kinkku ja juustoraaste. Paista uunin keskiosassa 35-40 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoa
2½ dl
75 g
¾ dl
Täyte
Palvikinkku
150 g
Kananmunia
3
200 g
Yrttisekoitusta, Herbes de Provence
2 tl
150 g