Kiivijuustokakku

Kiivijuustokakku

Herkullinen kiivijuustokakku vie kielen mennessään.

Tee näin:

Pohja
  • Sulata voi ja lisää siihen mysli tai murskatut keksit. Sekoita tasaiseksi. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun tai voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 22 cm).
Täyte
  • Vatkaa muna, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää sitruunan kuori ja tuorejuusto, sekoita tasaiseksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.
  • Puristele liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne pieneen tilkkaan (n. 0.5 dl) kiehuvaa vettä.
  • Lisää liivateseokseen sitruunamehu ja anna jäähtyä hetken aikaa, lisää se sitten juustoseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  • Kääntele lopuksi varovasti seokseen mukaan kermavaahto.
  • Levitä täyte pohjan päälle ja laita juustokakku jähmettymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.
  • Viipaloi kiivihedelmiä ennen tarjoilua ja asettele kakun päälle koristeeksi.
Valmis!

Ainekset

Pohja
50 g
Start Naturel - mysliä (tai 7 Digestive-keksiä murskattuna)
75 g
Täyte
Kananmuna
1
Sokeria
1 dl
Vaniljasokeria
1 tl
Hienoksi raastettua sitruunan kuorta
2 tl
Maustamatonta tuorejuustoa
400 g
Liivatelehteä
5
2½ dl
Sitruunamehua
4 rkl
Koristeluun
Kiiviä, viipaleina
6- 8