Keväinen juustokakku

Keväinen juustokakku

Tämä keväinen juustokakku syntyy useasta eri juustokakusta, joissa maistuvat jännittävät yhdistelmät: mansikka-unikonsiemen, hunaja-persimon ja lime-nokkonen.
https://www.arla.fi/reseptit/kevaan-juustokakut/

Tee näin:

Pohja
  • Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele murutaikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.( Jokaiselle kakulle)
Mansikka-unikonsiemenkakku
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko mansikat. Sekoita tuorejuusto, kerma, sokeri, mansikkasose ja elintarvikeväri. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi mansikan palat ja unikonsiemenet. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.
Hunaja-persimonkakku
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita muut ainekset keskenään. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. <br> PINNALLE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko persimonit kuutioiksi tai siivuiksi ja lado kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Kiehauta mehu ja sulata joukkoon liivatteet. Anna me­hun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle niin, että persimonit peittyvät. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.
Lime-nokkoskakku
  • Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ryöppää nokkoset ja painele kuivaksi. (Jos käytät pakastettua nokkospyreetä niin valuta se kuivaksi.) Raasta limen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Soseuta nokkonen limen mehun kanssa vihreäksi tahnaksi. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.
Valmis!
Vinkki

Tarjoile kakut sellaisinaan tai leikkaa kakut paloiksi ja yhdistä eri makuisia kakkupaloja keskenään monivärisiksi kakuiksi.

Ainekset

Peruspohja
Digestive-keksejä
100 g
Sokeria
30 g
50 g
Mansikka-unikonsiemenjuustotäyte
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
1 dl
Liivatelehtiä (isoa)
6
Paksua mansikkasosetta
2 dl
Tuoreita mansikoita
1 dl
Unikonsiemeniä
2 rkl
Tl punaista elintarvikeväri
1
Hunaja-persimontäyte
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
Arla Luonto+ Vaniljajogurtti, laktoositon 1 kg
2½ dl
Hunajaa
½ dl
Liivatelehtiä
7
Sokeria
½ dl
Persimonia
PINNALLE 3
Keltaista mehu
3 dl
Liivatelehtiä
2
Lime-nokkosjuutokakku
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
Liivatelehtiä
6
1 dl
Tuoretta nokkosia tai pakaste pyreetä
200 g
Limettimehua
½ dl
Limen kuorta
2
1 tl vihreää elintarvikevärejä )