Keväinen juustokakku

Keväinen juustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(9)

Tämä keväinen juustokakku syntyy useasta eri juustokakusta, joissa maistuvat jännittävät yhdistelmät: mansikka-unikonsiemen, hunaja-persimon ja lime-nokkonen.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Peruspohja

Mansikka-unikonsiemenjuustotäyte

  • 600 g Arla tuorejuustoa maustamaton
  • 1 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 6 liivatelehteä (isoa)
  • 2 dl paksua mansikkasosetta
  • 1 dl tuoreita mansikoita
  • 2 rkl unikonsiemeniä
  • 1 tl punaista elintarvikeväriä

Hunaja-persimontäyte

  • 600 g Arla tuorejuustoa (maustamaton)
  • 2½ dl Luonto+ hunajajogurttia
  • ½ dl hunajaa
  • 7 liivatelehteä
  • ½ dl sokeria
  • PINNALLE 3 persimonia
  • 3 dl keltaista mehua
  • 2 liivatelehteä

Lime-nokkosjuutokakku

  • 600 g Arla tuorejuustoa (maustamaton)
  • 6 liivatelehteä
  • 1 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 200 g tuoretta nokkosia tai pakaste pyreetä
  • ½ dl limemehua
  • 2 limen kuorta
  • ( 1 tl vihreää elintarvikeväriä )

Tee näin:

Tee näin:

Pohja

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sokeri ja sulatettu voi. Painele murutaikina leivinpaperilla vuoratun vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin jähmettymään.( Jokaiselle kakulle)

Mansikka-unikonsiemenkakku

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko mansikat. Sekoita tuorejuusto, kerma, sokeri, mansikkasose ja elintarvikeväri. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Nostele joukkoon lopuksi mansikan palat ja unikonsiemenet. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.

Hunaja-persimonkakku

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita muut ainekset keskenään. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään.
PINNALLE: Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Pilko persimonit kuutioiksi tai siivuiksi ja lado kakun pinnalle haluamallasi tavalla. Kiehauta mehu ja sulata joukkoon liivatteet. Anna me­hun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja kaada kakun pinnalle niin, että persimonit peittyvät. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.

Lime-nokkoskakku

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Ryöppää nokkoset ja painele kuivaksi. (Jos käytät pakastettua nokkospyreetä niin valuta se kuivaksi.) Raasta limen kuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Soseuta nokkonen limen mehun kanssa vihreäksi tahnaksi. Sekoita kulhossa kaikki täytteen ainekset. Sulata liivatteet ja sekoita nopeasti joukkoon. Kumoa täyte vuokaan ja laita kylmään jähmettymään. Voit laittaa kakut myös suoraan pakastimeen ja ottaa sulamaan sitä mukaa, kun kakkuja tarvitset.

Vinkki

Tarjoile kakut sellaisinaan tai leikkaa kakut paloiksi ja yhdistä eri makuisia kakkupaloja keskenään monivärisiksi kakuiksi.