Kesäkurpitsa-broileripiirakka

Kesäkurpitsa-broileripiirakka

Mehevä kesäkurpitsa-broileripiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan.
https://www.arla.fi/reseptit/kesakurpitsa-broileripiirakka/

Tee näin:

Kesäkurpitsa-broileripiirakka
  • Pane uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Ota taikina sulamaan.
  • Aloita kesäkurpitsa-broileripiirakka valmistamalla ensin täyte. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise ja suikaloi sipuli.
  • Kuumenna rasva isolla pannulla ja lisää kasvikset. Paista sekoitellen, kunnes kesäkurpitsan neste on haihtunut. Mausta.
  • Lisää perattu ja pieniksi kuutioiksi leikattu broileri sekä juustoraaste. Tarkista täytteen maku.
  • Kauli piirakkataikina jauhotetulla alustalla hieman ohuemmaksi.
  • Levitä täyte taikinan toiselle pitkälle reunalle, jätä reunaa 2-3 senttiä. Nosta toinen taikinareuna täytteen yli ja työnnä reunan alle. Poista päädyistä tarvittaessa liika taikina ja käännä päät reunan alle.
  • Voitele piiras sekoitetulla munalla. Tee terävällä veitsellä piiraan päälle poikittaisia viiltoja. Nosta piiras leivinpaperille pellille.
  • Paista noin 25 minuuttia tai kunnes kesäkurpitsa-broileripiirakka on kauniin kullanruskea.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Iso lehtitaikinalevy
1
Kananmuna
1
Täyte
Kesäkurpitsaa
300 g
Isohko sipuli
1
Valkosipulinkynsiä
2
Inkivääriä
2 rkl
Yrttisuolaa
1 tl
Yrttisekoitusta esim. Herbes de Provence
1 rkl
Grillattua kanoja
250 g
1½ dl