Kesäkurpitsa-broileripiirakka

Kesäkurpitsa-broileripiirakka

Arvioi

(0)

Mehevä kesäkurpitsa-broileripiirakka sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Ainekset

Annokset

Pohja

  • 1 iso lehtitaikinalevy
  • 1 kananmuna

Täyte

  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 isohko sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Arla Ingmariinia
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 rkl yrttisekoitusta, esim. Herbes de Provence
  • 250 g grillattua broileria
  • 1½ dl Arla Emmental juustoa raasteena

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni lämpenemään 225-asteiseksi. Ota taikina sulamaan. Halkaise ja viipaloi kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise ja suikaloi sipuli. Kuumenna rasva isolla pannulla ja lisää kasvikset. Paista sekoitellen, kunnes kesäkurpitsan neste on haihtunut. Mausta. Lisää perattu ja pieniksi kuutioiksi leikattu broileri sekä juustoraaste. Tarkista täytteen maku. Kauli taikina jauhotetulla alustalla hieman ohuemmaksi. Levitä täyte taikinan toiselle pitkälle reunalle, jätä reunaa 2-3 senttiä. Nosta toinen taikinareuna täytteen yli ja työnnä reunan alle. Poista päädyistä tarvittaessa liika taikina ja käännä päät reunan alle. Voitele piiras sekoitetulla munalla. Tee terävällä veitsellä piiraan päälle poikittaisia viiltoja. Nosta piiras leivinpaperille pellille. Paista noin 25 minuuttia tai, kunnes piiras on kauniin kullanruskea.