Kasvis-kinkkurullat

Kasvis-kinkkurullat

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Kasvis-kinkkurullat on maistuva ruoka koko perheelle.

Ainekset

Annokset
  • 2 purjoa
  • 2 porkkanaa
  • 150 g pitkiä, vihreitä papuja
  • 12 viipaletta savukinkkua, n. 250 g

Kuorrutuskastike

  • 2 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 2 dl Arla Emmental juustoa raastettuna
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Tee näin:

Tee näin:

Laita vihannesten keitinvesi kuumenemaan. Säädä uunin lämpö 250 asteeseen. Leikkaa purjoista vaaleat osat 20 sentin pituudelta ja huuhdo ne hyvin. Leikkaa purjot 10 sentin paloiksi ja palat pitkittäin neljään osaan. Raaputa tai kuori porkkanat ja leikkaa purjojen kokoisiksi suikaleiksi. Huuhdo pavut ja leikkaa kannat pois. Mausta kiehuva vesi suolalla ja lisää kasvikset. Anna kiehua hiljalleen noin 3 minuuttia. Kaada kasvikset lävikköön ja huuhdo kylmällä vedellä sekä valuta. Tee kasviksista pieniä kimppuja ja jaa ne kinkkuviipaleille. Kääri kinkkuviipaleet rulliksi kasvisten ympärille, ja nosta laakeaan vuokaan. Kuumenna kasvirasvasekoite ja sekoita juusto joukkoon. Mausta kastike. Kaada kastike kasvis-kinkkurullille ja kuorruta uunissa 10-15 minuuttia. Tarjoa uusien perunoiden ja salaatin kanssa.