Karjalanpiirakat ja munavoi - Reseptit - Arla
Karjalanpiirakat ja munavoi

Karjalanpiirakat ja munavoi

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Karjalanpiirakka ja munavoi on monelle muisto lapsuudesta, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 kpl

Täyte

Kuoritaikina

  • 2 dl vettä
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl ruisjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

Munavoi

  • 4 kananmunaa
  • 50 g Arla Ingmariinia
  • suolaa

Tee näin:

Tee näin:

Täyte

Valmista riisipuuro. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.

Kuoritaikina

Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään kunnolla sekoittaen. Leivo hyvin jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta pitkä tasainen tanko ja leikkaa siitä n. 15 samankokoista palasta. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Litistä ne matalammiksi ja kauli jauhojen avulla ohuiksi (n. 1 mm) ja pyöreiksi piirakankuoriksi. Laita piirakankuoret päällekkäin ja laita aina jauhoja väliin, jotteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Laita piirakankuoret myös muovin alle, jotta ne eivät kuivuisi.

Leipominen

Levitä kuorelle puuroa ja rypytä piirakan muotoon etusormien avulla. Paista 275–300°C asteessa kunnes piirakoiden pinnat ovat kauniin pilkullisia eli noin 10 minuuttia. Lämmitä maito ja sekoita siihen sulatettu voi. Voitele kuumien piirakoiden reunat seoksella. Peitä piirakat leivinpaperilla ja –liinalla ja anna piirakoiden pehmetä noin tunnin ajan liinan alla.

Munavoi

Valmista munavoi keittämällä kananmunia noin 8 minuutin ajan. Hienonna munat haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä rasva. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa munavoi karjalanpiirakoiden kanssa.

Vinkki

Tämän perinteikkään reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.