Karjalanpiirakat ja munavoi

Karjalanpiirakat ja munavoi

Karjalanpiirakka ja munavoi on monelle muisto lapsuudesta, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
https://www.arla.fi/reseptit/karjalanpiirakat-ja-munavoi/

Tee näin:

Täyte
  • Valmista riisipuuro. Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla välillä sekoittaen miedolla lämmöllä n. 45 minuuttia. Lisää lopuksi voi ja mausta suolalla. Anna puuron jäähtyä.
Kuoritaikina
  • Sekoita kuoritaikinan ainekset keskenään kunnolla sekoittaen. Leivo hyvin jauhotetulla leivinpöydällä taikinasta pitkä tasainen tanko ja leikkaa siitä n. 15 samankokoista palasta. Pyöritä taikinapalat palloiksi. Litistä ne matalammiksi ja kauli jauhojen avulla ohuiksi (n. 1 mm) ja pyöreiksi piirakankuoriksi. Laita piirakankuoret päällekkäin ja laita aina jauhoja väliin, jotteivät ne tartu toisiinsa kiinni. Laita piirakankuoret myös muovin alle, jotta ne eivät kuivuisi.
Leipominen
  • Levitä kuorelle puuroa ja rypytä piirakan muotoon etusormien avulla. Paista 275–300°C asteessa kunnes piirakoiden pinnat ovat kauniin pilkullisia eli noin 10 minuuttia. Lämmitä maito ja sekoita siihen sulatettu voi. Voitele kuumien piirakoiden reunat seoksella. Peitä piirakat leivinpaperilla ja –liinalla ja anna piirakoiden pehmetä noin tunnin ajan liinan alla.
Munavoi
  • Valmista munavoi keittämällä kananmunia noin 8 minuutin ajan. Hienonna munat haarukalla ja sekoita joukkoon pehmeä rasva. Mausta halutessasi ripauksella suolaa. Tarjoa munavoi karjalanpiirakoiden kanssa.
Valmis!
Vinkki

Tämän perinteikkään reseptin on meille suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Täyte
Puuroriisiä
2 dl
Vettä
2 dl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
1 l
Suolaa
1 tl
1 rkl
Kuoritaikina
Vettä
2 dl
Suolaa
1 tl
Ruisjauhoja
4 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Voiteluun
4 rkl
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
1 dl
Munavoi
Kananmunia
4
Inkivääriä
50 g
Suolaa
ripausta