Karhunvatukkatuulihatut

Karhunvatukkatuulihatut

Karhunvatukkatuulihatut ovat herkullisia suupaloja juhlissa tarjottaviksi.
https://www.arla.fi/reseptit/karhunvatukkatuulihatut/

Tee näin:

  • Karhunvatukkatäyte: Sekoita sokeri veteen. Siivilöi karhunvatukat sokeriliemeen. Vaahdota kerma ja lisää marjasoseeseen. Kaada seos vuokaan ja peitä vuoka foliolla. Laita seos pakastimeen noin 6 tunniksi. Sekoita välillä. Ota seos pakastimesta ja lusikoi 12 palloa. Laita pallot tarjottimelle, peitä kelmulla ja laita tarjotin sekä yli jäänyt täyte pakastimeen. Tuulihatut: Kiehauta vesi ja voi. Lisää sokeri ja jauhot ja sekoita voimakkaasti tasaiseksi massaksi. Kuumenna taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoilta ja lusikasta. Kumoa taikina kulhoon ja anna jäähtyä hieman. Lisää suurin osa kananmunista vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa loput kananmunista. Taikinan tulee olla jämäkkää. Lusikoi tai pursota taikina uunipellille 24 pieneksi keoksi. Paista 200 °C:ssa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paistoajan, etteivät tuulihatut lässähdä. Ota tuulihatut uunista kun ne ovat kauniin vaaleanruskeita ja nosta varovasti jäähtymään ritilälle. Voit halutessasi pakastaa ylimääräiset tuulihatut. Sitruunavaahto: Sekoita sitruunamehu ja sokeri kulhossa. Lisää kerma ja vaahdota. Ennen tarjoilua: Leikkaa viilto tuulihatun kylkeen ja täytä karhunvatukkajäätelöpallolla. Laita tuulihatut lautasille tai tarjoiluvadille ja koristele mintunlehdillä. Tarjoa sitruunavaahdon kera. Vinkki: Jos karhunvatukkajäätelö jäätyy liian kovaksi, nosta se jääkaappiin 45 minuutiksi pehmenemään.
Valmis!

Ainekset

Karhunvatukkatäyte
Kiehuvaa vettä
2 dl
Sokeria
200 g
Pakastekarhunvatukoita sulatettuna
500 g
2½ dl
Tuulihatut
Vettä
2 dl
100 g
Sokeria
1 tl
Vehnäjauhoa
1¾ dl
Kananmunia vatkattuna
3
Sitruunavaahto
Sitruunamehua
2 rkl
Sokeria
2 rkl
2½ dl
Koristeluun
Tuoretta minttua