Kardemumma-suklaatryffelit

Kardemumma-suklaatryffelit

Kardemumma-suklaatryffelit ovat suussa sulava herkku.

Tee näin:

  • Kiehauta kerma ja voi kasarissa.
  • Paloittele suklaa.
  • Lisää kasariin suklaa, fariinisokeri, vaniljasokeri, kardemumma ja pikakahvijauhe. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä ja pane jääkaappiin viilenemään noin 1 1/2 tunniksi.
  • Pyörittele tryffelitaikina pyöreiksi tryffeleiksi.
  • Pyörittele sitten tryffelit kaakaossa. Säilytä valmiit suklaatryffelit jääkaapissa.
Valmis!
Vinkki

Voit korvata kardemumman ja kahvijauheen esim. seuraavilla mausteilla: 2-3 tippaa piparminttuöljyä, 2 rkl konjakkia tai likööriä tai 1 tl raastettua appelsiininkuorta.

Ainekset

1½ dl
100 g
Tummaa suklaa
300 g
Fariinisokeria
3 rkl
Vaniljasokeria
1 rkl
Kardemumma jauhettuna
½ tl
Pikakahvia
½ rkl
Koristeluun
Tummaa kaakaojauhetta
¾ dl