Kardemumma-suklaakakku

Kardemumma-suklaakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Kardemumma-suklaakakku on juhlava herkku myös arkeen.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 200 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 100 g tummaa suklaata
  • 100 g maitosuklaata
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 tl jauhettua kardemummaa

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Murra suklaa paloiksi ja anna niiden sulaa voihin samalla sekoittaen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään. Sekoita munaseokseen voi- ja suklaaseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (noin 24 cm halkaisijaltaan). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna seistä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua. Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja tarjoile kakun kera. Koristele suklaakakku myös mansikoilla!