Karamellisoidut päärynät

Karamellisoidut päärynät

Karamellisoidut päärynät vaniljakastikkeen kera on erinomainen ja hienostunut jälkiruoka.
https://www.arla.fi/reseptit/karamellisoidut-paarynat/

Tee näin:

  • Puolita vaniljatanko ja kaavi pois siemenet. Vatkaa smetana, vaniljansiemenet ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Anna seistä jääkaapissa. Kuori, poista siemenet ja leikkaa päärynät palasiksi. Sulata sitruunamehun kanssa sotkettu sokeri kattilassa ja kuumenna, kunnes se muuttuu kullanruskeaksi. Lisää joukkoon päärynät ja paista 2-3 minuuttia. Anna jäähtyä. Kerrosta vaniljakastiketta, päärynöitä ja keksinmuruja annosmaljoihin tai -laseihin. Koristele annokset mintulla.
Valmis!

Ainekset

Päärynöitä
2
Sokeria
¾ dl
Sitruunamehua
1½ rkl
Vaniljakastike
2 dl
Vaniljatanko
½
Tomusokeria
1 rkl
Keksinmuruja
½ dl
Tuoretta minttua