Kanelikahvi

Kanelikahvi

Nosta aamurutiinisi uudelle tasolle kupillisella aromikasta kanelikahvia. Tämä resepti yhdistää espresson rohkeuden kanelin makeaan lämpöön, täydennettynä luonnollisella akasiahunajan makeudella ja maidon rikkaudella. Viimeistele kanelikahvi rusinoilla ja herkullinen jälkiruoka on valmis.
https://www.arla.fi/reseptit/kanelikahvi/

Tee näin:

Kanelikahvi
  • Anna kanelitangon liota kylmässä maidossa kattilassa noin 15 minuuttia.
  • Laita rusinat ja hunaja lasiin, mieluiten kapeapohjaiseen. Kaada espresso lasiin ja sekoita.
  • Poista kanelitanko maidosta.
  • Lämmitä maitoa varovasti kattilassa noin 65 ºC:een ja vispaa pehmeäksi vaahdoksi. Kaada maito varovasti lasiin.
Valmis!
Vinkki

Tässä muutamia vinkkejä, jotka auttavat sinua nostamaan tämän lämpimän juoman uudelle tasolle maussa ja nautinnossa.

Kanelikahvi Q&A

Miten valmistetaan kuuma verrattuna jääkanelikahviin?
Kuumaa kanelikahvia varten sekoitetaan maito, hunaja ja kaneli, ja lisätään sitten espresso samaan aikaan. Jäädytettyä versiota varten valmista ensin espresso ja anna sen jäähtyä. Lisää kylmä kanelilla maustettu maito ja hunaja lasipurkkiin ja ravista voimakkaasti vaahdon muodostamiseksi. Lisää rusinat ja muutama jääpala lasiin, kaada päälle espresso ja lisää varovasti maitoseos, lusikoi päälle jäljellä oleva vaahto tarvittaessa.
Voinko tehostaa kanelikahvini makua?
Käytä aina korkealaatuista, tuoretta kanelia ja säädä määrää maun mukaan. Kanelitangon liottaminen maidossa pidempään uuttaa enemmän mausteen tunnusomaista lämpöä juomaasi. Vaihtoehtoisesti voit lisätä kanelitangon suoraan kahvin valmistusprosessiin saadaksesi voimakkaamman ja aitomman mausteisen sävyn.
Mikä on paras tapa tarjoilla kanelikahvia?
Juoma tarjoillaan parhaiten esilämmitetyssä lasissa tai mukissa lämmön säilyttämiseksi. Vastakkainen pätee, jos teet jäädytetyn version: jäähdytä lasisi ensin pitääksesi juoman viileänä nauttiessasi siitä. Koristele rusinoilla ja lisää kermavaahtoa päälle kokonaiskokemuksen lisäämiseksi, mikä tekee siitä erityisen herkun.
Voinko säilyttää kanelilla maustetun maidon myöhempää käyttöä varten?
Kyllä, voit säilyttää jäljelle jääneen maidon ilmatiivissa astiassa jääkaapissa muutaman päivän ajan. Käytä sitä nopeasti toisen kupillisen kanelikahvia valmistamiseen lämmittämällä maitoa ja lisäämällä se vastavalmistettuun espressoon.

Ainekset

Kanelikahvi
2 dl
Kanelitanko
1
Espressoa
¾ dl
Rusinoita
18 g
Akaasiahunajaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita
Jääkahvi hunajalla
10 minuuttia
Jääkahvi hunajalla
(0)
Dalgona-suklaakahvi
15 minuuttia
Dalgona-suklaakahvi
(0)

Kanelin voimakkuuden säätäminen

Räätälöi kanelin voimakkuus omaan makuusi sopivaksi liottamalla kanelitankoa maidossa lyhyemmän tai pidemmän aikaa. Lyhyempi liotus johtaa miedompaan makuun, kun taas pidempi liotus tehostaa kanelin olemusta kahvissasi.

Kokeile näitä makeutusaineita

Vaikka reseptissämme käytetään akasiahunajaa sen luonnollisen makeuden vuoksi, kokeile muita vaihtoehtoja kuten vaahterasiirappia tai agavenektaria, jotka molemmat lisäävät kanelikahviisi ainutlaatuista syvyyttä. Useimmat sokerin korvikkeet toimivat myös hyvin tässä reseptissä, erityisesti jos haluat neutraalimman vaihtoehdon, joka ei muuta kanelikahvisi alkuperäistä makua.

Yhdistä kanelikahvisi näihin makuihin

Tehosta kanelikahvisi makua yhdistämällä siihen lämpimän mausteisuutta täydentäviä makuja. Porkkanakakun, omenapiirakan tai kanelipullien viipaleet ovat esimerkkejä harmonisista ja herkullisista yhdistelmistä. Jos kaipaat jotain suolaista, kokeile juustodanishia tai paahtoleipää tuorejuustolla, jotka molemmat tasapainottavat kanelin lämpöä juuston rikkaudella.

Tyylikkäitä tarjoiluehdotuksia

Tarjoile kanelikahvi läpinäkyvässä lasissa näyttääksesi espresson ja vaahdotetun maidon kerrokset. Koristele kevyellä sirotuksella jauhettua kanelia tai kanelitangolla visuaalisen viehätysvoiman lisäämiseksi. Ainutlaatuisen twistin saamiseksi, harkitse kanelikahvin tarjoilua lusikalla, joka on kastettu sulatettuun suklaaseen, antaen vieraille mahdollisuuden sekoittaa makeutta juomaan oman maun mukaan.