Kanaa airfryerissä

Kanaa airfryerissä

Kanan valmistaminen airfryerissä on äärimmäisen helppoa ja nopeaa. Airfryerissä kana saa rapean pinnan ja se valmistuu tasaisesti. Mausta kana ennen kypsennystä, jotta maku imeytyy kanaan mahdollisimman hyvin.
https://www.arla.fi/reseptit/kanaa-airfryerissa/

Tee näin:

Kanaa airfryerissä
  • Puhdista ja kuivaa kana, sivele se voilla ja ripottele päälle suolaa ja pippuria.
  • Aseta kana airfryeriin rintapuoli alaspäin ja kypsennä 25 minuuttia 180 °C:ssa.
  • Käännä se ja jatka paistamista vielä 25 minuuttia.
  • Kun kana on kypsennetty, poista se airfryeristä ja anna sen levätä noin 10 minuuttia.
  • Jaa kana 6-8 osaan ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Varmistaaksesi parhaan tuloksen kanan kanssa, muista ottaa huomioon sen koko verrattuna airfryerin koriin. Varmista, että se mahtuu mukavasti koriin ilman, että se on liian ahdas. Tämä mahdollistaa asianmukaisen ilmankierron ja varmistaa, että liha kypsyy tasaisesti. Jos se on liian suuri mahtuakseen airfryeriin, voit leikata reidet osittain irti, jolloin kana pääsee leviämään. Näin varmistat, ettei se kosketa lämmityselementtiä.

Kanaa airfryerissä Q&A

Kanan valmistaminen airfryerissä on helppoa ja kanasta tulee erittäin herkullista. Lue lisää alta!

Kuinka kauan kanan valmistus airfryerissä kestää?
Kokonaisen kanan kypsennysaika airfryerissä riippuu kanan koosta ja airfryerin mallista. Yleensä esilämmitä airfryeriä muutaman minuutin ajan noin 180 °C:een ja kypsennä kanaa noin 25-30 minuuttia 500-600 grammaa kohden. Käytä lihalämpömittaria varmistaaksesi, että broileri on kypsynyt perusteellisesti ja että sen sisälämpötila on noin 74 °C. Käytä lihalämpömittaria. Voit joutua kääntämään kanaa puolivälissä, jotta se kypsyy tasaisesti.
Voiko foliota käyttää airfryerissä?
Folion käyttöä ilmankuumentimessa ei yleensä suositella ilmavirran estymisen vuoksi. Poikkeuksena ovat tapaukset, joissa halutaan estää liiallinen ruskistuminen tai sisältää kastikkeita. Jos käytät foliota, varmista, että se on rei'itetty tai siinä on pieniä reikiä ilmankierron varmistamiseksi. Pidä foliokääre löysänä ja tarkkaile kypsennystä, sillä kypsennysajat voivat vaihdella. Muista, että folio saattaa estää kanaa muuttumasta halutun rapeaksi, varsinkin jos se on paneroitu tai nahkapintainen.
Voiko pakastettua kanaa valmistaa airfryerissä?
Kyllä, voit kypsentää pakastettua kanaa airfryerissä, sillä se on suunniteltu kypsentämään pakastettuja elintarvikkeita tehokkaasti ja nopeasti. Kokonaisen pakastekanan kypsentäminen kestää kuitenkin kauemmin kuin tuoreen kanan. Aloita aluksi alhaisemmalla lämpötilalla, esimerkiksi 160 °C 20-25 minuutin ajan. Nosta se sitten 180 °C:een, käännä se ympäri ja jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia. Tarkista sisälämpötila, ja jos se on noin 74 °C, se on valmis. Muussa tapauksessa anna sille hieman enemmän aikaa.
Kuinka kauan kanan lämmittäminen kestää airfryerissä?
Jos haluat lämmittää kanaa airfryerissä, esilämmitä ilmakeitin noin 175 °C:een. Aseta ylijäänyt kana yhteen kerrokseen koriin ja kuumenna 3-4 minuuttia. Tarkista sisälämpötila ja jatka kypsennystä tarvittaessa 1-2 minuutin välein. Varo kypsentämästä sitä liikaa. Kun se on kuumennettu läpi, poista se ja tarjoile kuumana. Muista, että kanan uudelleenlämmitykseen airfryerissä kuluva aika voi vaihdella kanan koon ja paksuuden sekä ilmakeittimen mallin ja lämpötila-asetusten mukaan.

Ainekset

Kanaa airfryerissä
Kokonainen broileri (n. 1.2 kg)
1
20 g
Suola
1⅕
Pippuria

Valmista kokonainen broileri airfryerissä - helppo ja nopea pääruokavaihtoehto illalliselle

Kokonaisen kanan paistaminen airfryerissä on kätevä tapa valmistaa kotitekoinen, maukas ruokalaji, josta koko perhe pitää. Airfryer tekee taikojaan ja auttaa sinua saamaan kauniin rapean ja kultaisen nahan samalla, kun liha pysyy sisällä mureana ja mehukkaana. Vähäisellä vaivalla ja ajalla voit nauttia suussa sulavasta, maukkaasta paistetusta kanasta ilman uunin lämmittämistä. Sinut palkitaan herkullisella ja vaikuttavalla keskipisteellä, joka vangitsee perinteisen paistetun kanan olemuksen, ja kaikki tämä airfryerin tuomalla lisämukavuudella ja yksinkertaisuudella.

Kanan valmistaminen airfryerissä takaa mehevän ja maukkaan lopputuloksen

Kun on kyse kanan kypsennyksestä, airfryer on loistava väline, joka takaa mehukkaan ja maukkaan lopputuloksen, jossa on herkullisen rapea ulkopinta, joka luo tyydyttävän rapeuden, jota me kaikki kaipaamme.

Kuivasta ja ylikypsästä kanasta huolehtiminen on mennyttä. Airfryerissä voit valmistaa sen täydelliseksi joka kerta. Sen tehokas kypsennysprosessi varmistaa, että se pysyy sisältä kosteana ja saa samalla aikaan toivottavan kullanruskean rapeuden ulkoa. Sen avulla voit nauttia molempien maailmojen parhaista puolista - ihanan rapeasta ulkopinnasta ja mehukkaasta, maukkaasta sisäosasta.

Yksinkertainen maustaminen antaa paistetun kanan loistaa

Joskus vähemmän on enemmän, ja kun kyse on paistetusta kanasta, yksinkertaisuus on avainasemassa. Tämän reseptin kauneus piilee sen vaivattomuudessa, sillä se vaatii vain vähän vaivaa ilman pilkkomista tai erityisiä ainesosia. Kun maustaminen pidetään yksinkertaisena, kanan luonnolliset maut pääsevät pääosaan, ja tuloksena on todella maistuva ruokalaji.

Ilman monimutkaisia marinadeja, monimutkaisia taikinoita tai monimutkaisia maustesekoituksia riittää kevyt ripaus suolaa ja pippuria kanan luontaisen maun korostamiseen. Nämä perusmausteet toimivat harmonisesti luoden herkän tasapainon, joka täydentää lihan rapeutta ja mehukkuutta.

Tarjoile airfryerissä valmistettu kana ranskalaisten tai haluamiesi vihannesten kanssa

Tämä kokonainen airfryerissä valmistettu kana on täydellinen perusta erilaisille lisukkeille. Klassisen lisukkeen saat rapeiden ilmassa paistettujen ranskalaisten kanssa. Airfryer takaa, että ranskalaisista tulee täydellisen kultaisia ja rapeita, mikä tekee niistä vastustamattoman lisukkeen. Riippumatta siitä, pidätkö perinteisistä perunalastuista vai haluatko tutustua bataatti- tai vihanneslastuihin, ne täydentävät kanaa varmasti kauniisti. Vaihtoehtoisesti voit tarjoilla sen vihannesten kera. Paahdetut vihannekset, kuten porkkanat, parsakaali, kukkakaali tai kesäkurpitsa, tuovat ateriaan elinvoimaa, ja lisukesalaatti on raikas ja kevyt lisä.

Jos haluat lisää inspiraatiota, tutustu erilaisiin airfryer-resepteihimme, mukaan lukien vaihtoehdot kuten ranskalaiset airfryerissä, parsakaalia airfryerissä tai kukkakaalia airfryerissä.