Kana-shawarma

Kana-shawarma

25 minuuttia
Shawarma on todellinen Lähi-idän keittiön klassikko. Tämä ruokalaji yhdistää murean, maustetun kanan rapeiden vihannesten ja makeiden taateleiden kanssa. Shawarma on ihanteellinen nopea lounas tai rento illallinen. Kana kääritään lämpimään pita-leipään, ja mukaan lisätään kermaista tahinikastiketta ja välimerellistä juustotahnaa.
https://www.arla.fi/reseptit/kana-shawarma/

Tee näin:

  • Paista kana pannulla öljyssä suolan ja pippurin kanssa. Käytä kahta haarukkaa lihan pilkkomiseen.
  • Pilko kaali.
  • Sekoita kaikki tahinikastikkeen ainekset yhteen, ja lisää vettä, kunnes saavutat halutun koostumuksen. Mausta maun mukaan.
  • Sekoita osa kastikkeesta kaalin, taateleiden ja mantelien kanssa.
  • Soseuta välimerellinen juusto pilkotun persiljan ja sitruunamehun kanssa.
  • Ota pita-leipä tai wrap, lisää hieman jokaista täytettä ja viimeistele ylimääräisellä kastikkeella.
Valmis!
Vinkki

Jos haluat varmistaa, että kana on täysin kypsää ja turvallista syödä, voit käyttää lihalämpömittaria. Kypsän kanan sisälämpötila on 74 °C. Työnnä lämpömittari kanan paksuimpaan kohtaan. Voit myös tarkistaa värin: kanan tulisi olla kullanruskea ulkopuolelta, ja kun kanaan leikataan, liemen tulisi olla kirkasta, ei pinkkiä tai punaista.

Vinkki

On hyvä idea lämmittää pita-leivät, sillä ne muuttuvat lämmitettäessä pehmeämmiksi ja taipuisammiksi. Näin voit kääriä niihin mehukkaan shawarma-täytteen ilman, että leipä halkeilee tai murtuu. Lämmittäminen auttaa myös tuomaan esiin leivän luonnolliset maut, jolloin se täydentää entistä paremmin suolaista kanatäytettä.

UKK: Kysymyksiä kana-shawarmasta

Kana-shawarma, joka on rakastettu rikkaiden mausteidensa ja mehevän makunsa ansiosta, on monipuolinen ja herkullinen ruokalaji. UKK-oppaamme auttaa sinua onnistumaan shawarman valmistamisessa täydellisesti.

Mikä on kana-shawarma?
Kana-shawarma on perinteinen ruokalaji Lähi-idästä. Shawarma tarkoittaa marinoitua lihaa, joka perinteisesti kypsennetään pystysuorassa grillissä. Liha paistuu hitaasti ja tasaisesti, muuttuen mureaksi ja maukkaaksi. Voit nauttia shawarmaa monin eri tavoin. Usein shawarma kääritään pita-leipään erilaisten täytteiden kanssa tai tarjoillaan sellaisenaan lisukkeiden kera.
Voiko kana-shawarman valmistaa etukäteen?
Kyllä, voit valmistaa kana-shawarman etukäteen. Kypsennä kana kokonaan ja säilytä sitä jääkaapissa korkeintaan 2–3 päivää. Valmista loput täytteet ja säilytä ne erillisissä astioissa jääkaapissa. Kun olet valmis tarjoilemaan ruoan, lämmitä vain pita-leivät ja kokoa annos.
Voiko kana-shawarman pakastaa myöhempää käyttöä varten?
Kyllä, voit pakastaa kana-shawarman pitääksesi sen tuoreena ja valmiina tuleviin aterioihin. Anna kypsennetyn kanan jäähtyä nopeasti. Sen jälkeen viipaloi tai revi kana, ja jaa se annoskokoihin, joita todennäköisesti käytät. Säilytystä varten laita kana pakastuspusseihin tai ilmatiiviisiin astioihin ja poista niistä mahdollisimman paljon ilmaa. Loput täytteet tulisi pakastaa erikseen samankaltaisissa ilmatiiviissä astioissa. Kun haluat nauttia kana-shawarmastasi, sulata se jääkaapissa yön yli. Lämmitä sitä varovasti, joko pannulla miedolla lämmöllä tai mikroaaltouunissa, varmistaen, että se on kauttaaltaan lämmin ennen tarjoilua.

Ainekset

Suurta pitaleipä tai wrappia
4
Kanaa
400 g
Puolikas suippokaali
Taateli
8
Manteleita, paahdettuina ja pilkottuina
100 g
Tahinikastike
Tahinitahnaa
4 rkl
Sitruunan mehu
1
Suolaa
Sokeria
½ tl
Vettä
Välimerellinen juustotahna
Välimerellistä juustoa tai yrttiöljyssä olevaa välimerellistä juustoa
150 g
Kourallinen tuoretta persiljaa
Sitruunan mehu
½

Nauti helposta kana-shawarma -reseptistämme

Kääri ihana kana-shawarma ja nauti ylellisestä Lähi-idän ateriasta. Shawarma on suosittua osittain siksi, että siihen voi yhdistää monia erilaisia, mutta toisiaan täydentäviä ainesosia. Vaikka olemme lisänneet mukaan tähän reseptiin omia twistejämme, tämä shawarma on ateria, jonka voit helposti valmistaa herkulliseksi arkiruoaksi perheen kanssa.

Mureaa kanaa rapean kaalin, makeiden taateleiden ja paahdettujen mantelien kera

Tässä reseptissä kana kypsennetään mureaksi ja mehukkaaksi, ja sitten revitään tasaisiksi paloiksi tarjoilua varten. Kanan rikkaat, mehevät maut yhdistyvät pilkotun, rapean kaalin kanssa. Taatelit saattavat vaikuttaa epätavalliselta valinnalta, mutta luota meihin, ne ovat täydellinen lisäys. Jokaisella puraisulla ne tuovat esiin houkuttelevan makeuden, joka sopii hienosti yhteen suolaisen kanan ja lisärapeutta tuovien paahdettujen mantelien kanssa.

Kermainen viimeistely tahinikastikkeella ja välimerellisellä juustotahnalla

Herätä annos eloon kermaisella tahinikastikkeella ja tuoreella välimerellisellä juustotahnalla. Tahinikastikkeessa on pähkinäinen ja hennosti karvas maku, joka on täydellisesti tasapainotettu sokerilla ja sitruunamehulla. Tuore persilja ja välimerellinen juusto lisäävät annokseen raikkautta. Kun kokoat shawarma-wrapsisi tai -pitasi, levitä täytteet tasaisesti litteälle leivälle. Yhdessä kastikkeen ja välimerellisen juustotahnan kanssa ne luovat vastustamattoman kermaisen suutuntuman, joka tekee jokaisesta haukkauksesta jännittävän.

Klassinen Lähi-idän ruokalaji kanatwistillä

Shawarma on klassinen ruokalaji, jolla on juuret syvällä Lähi-idän keittiössä. Vaikka shawarma on tyypillisesti valmistettu hitaasti paistetuista lihoista, kuten lampaasta tai naudasta, meidän versiomme nojaa kanan hienostuneempaan makuun. Perinteisessä lihan valmistusmenetelmässä käytetään rotisserie-grilliä, mutta voit helposti kypsentää lihan myös pannulla. Kana-shawarmamme kunnioittaa Lähi-idän shawarman perinteitä samalla antaen sille uuden twistin.

Kokeile myös muita ruokia, joissa on Lähi-idän tunnelmaa, kuten punajuurhummustamme tai avokadohummustamme. Jos haluat yksinkertaisen lisukkeen, saatat myös kiinnostua tuoreesta helmikuskussalaatista, kuskustabboulehista välimerellisellä juustolla tai tomaattikuskussalaatista mintun kanssa.

Ole luova ainesosien kanssa

Tämän reseptin kanssa saa olla myös luova. Kokeile erilaisia täytteitä, kuten kirpeitä säilöttyjä vihanneksia, kuumia chililastuja tai viileitä kurkkusiivuja. Purista päälle hieman sitruunamehua, tai lisää hummusta tai kreikkalaista tsatsikia. Jos pidät tulisesta ruoasta, heitä sekaan hieman harissaa tai chilikastiketta. Harkitse myös kanan marinointia jogurtissa, öljyssä, valkosipulissa, sitruunamehussa ja lempimausteissasi. Näin maku imeytyy lihaan tehden siitä entistäkin mureampaa ja mehukkaampaa.