Kahvi crème fraîche -kermalla

Kahvi crème fraîche -kermalla

10 minuuttia
Lisää ripaus ylellisyyttä aamuusi tällä crème fraîche -kermalla höystetyllä kahvilla. Tämä resepti tarjoaa herkullisen twistin, yhdistäen vastakeitetyn kahvin rikkaan maun aromaattisen lämpimään kardemummaan ja vaniljan hienovaraiseen makeuteen. Päälle lisätty kuohkea maitovaahto ja täydellisesti maustettu nokare crème fraîchea tekevät jokaisesta siemauksesta sileän, nautinnollisen kokemuksen.
https://www.arla.fi/reseptit/kahvi-creme-fraiche--kermalla/

Tee näin:

Kahvi crème fraîche -kermalla
  • Sekoita crème fraîche kardemumman ja vaniljasokerin kanssa.
  • Sekoita kuuma maito ja vaniljasokeri ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
  • Kaada kahvi kuppiin tai mukiin. Lisää päälle maitovaahto ja täyteläinen maustettu crème fraîche.
Valmis!
Vinkki

Löydä vinkkejä, jotka voivat muuttaa kahvisi crème fraîche -kermalla vieläkin herkullisemmaksi kokemukseksi. Nämä ehdotukset auttavat sinua parantamaan jokaista kupillista rikkailla mauilla ja kermaisella, tyylikkäällä eleganssilla.

Kahvi crème fraîche -kermalla Q&A

Mikä on crème fraîche?
Crème fraîche on paksuuntunut kerma, jolla on rikas rakenne ja mieto, hapan maku, valmistettu lisäämällä bakteerikulttuureita kermaan. Se on täyteläisempi ja vähemmän kirpeä kuin kermaviili korkeamman rasvapitoisuuden ansiosta, mikä tekee siitä ihanteellisen sekä kuumiin että kylmiin ruokiin. Se on monipuolinen ainesosa, joka sopii hyvin monenlaisten makujen kanssa ja sitä voidaan lämmittää helposti ilman, että se juoksettuu, mikä tekee siitä loistavan lisän kuumiin juomiin kuten kahviin, jotta siihen saadaan lisättyä kermaista ylellisyyttä.
Voinko käyttää kofeiinitonta kahvia tässä reseptissä?
Kyllä, kofeiiniton kahvi toimii hyvin tässä reseptissä. Jos käytät korkealaatuista kahvia, se ei muuta kermaisen ja mausteisen makuprofiilin, jolloin voit nauttia kardemumman ja crème fraîche -kerman rikkaasta sekoituksesta ilman kofeiinia. Tämä vaihtoehto on täydellinen niille, jotka haluavat välttää kofeiinia tai etsivät rentouttavaa iltajuomaa, joka on sekä herkullinen että lohduttava.
Miten voin parantaa makua?
Lisäämällä crème fraîchea kahviisi voit nostaa sen maun ylellisiin uusiin korkeuksiin. Valitse laadukas kahvi ja crème fraîche rikkaimman maun saavuttamiseksi. Voit myös kokeilla eri määriä mausteita ja makeutusainetta löytääksesi täydellisen tasapainon. Hienoksi jauhettu vaniljasokeri sekoittuu myös sileämmin, varmistaen tasaisen makeuden. Jos olet seikkailunhaluinen, voit myös kokeilla erilaisia kahvisiirappeja täydentämään crème fraîchen hapanta makua ja syventämään kahvin makua. Nämä yksinkertaiset askeleet voivat muuttaa tavallisen kahvikupillisen unohtumattomaksi herkuksi.
Mitä ovat joitakin tarjoiluehdotuksia?
Tyylikkääseen esillepanoon käytä läpinäkyvää lasia näyttääksesi juoman kerroksellisen ulkonäön ja kermaisen, vaahtoavan pinnan. Tyylikkään ja maukkaan koristeen saamiseksi ripottele päälle hieman kardemummaa tai muutamia kahvipapuja, tai siivilöi päälle kaakaojauhetta. Tarjoile rapean biscottin kanssa täydellisenä yhdistelmänä. Säilytä jäljelle jäänyt crème fraîche -seos jääkaapissa ja käytä seuraavien päivien aikana, jotta se pysyy tuoreena.

Ainekset

Kahvi crème fraîche -kermalla
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
½ dl
Jauhettua kardemumma
½ tl
2 rkl
Vastakeitettyä kahvi
2 dl
Lisää herkullisia ideoita

Optimaalinen kerman lämpötila sileän lopputuloksen saavuttamiseksi

Sileimmän kahvitekstuurin saavuttamiseksi anna crème fraîchen lämmetä huoneenlämpöiseksi ennen sen sekoittamista kahviisi. Tämä vaihe varmistaa paakuttoman, kermaisen lisän juomaasi. Jotta crème fraîche ei juoksetu, varmista että tarjoilet kahvin kuumana, mutta ei kiehuvana. Tämä tekniikka mahdollistaa crème fraîchen sulavan sekoittumisen kahviin, parantaen kerman tuntumaa ja tasaisesti jakautuvia makuja.

Lisää mausteita

Lisää tuoksuvaa twistiä ja vie makuelämys uudelle tasolle infusoimalla kahvi itse jauhetulla kardemummalla. Sekoita vain puoli teelusikallista jauhettua kardemummaa kahvijauheisiisi ennen keittämisen aloittamista. Kun kahvisi valmistuu, kardemumma vapauttaa erottuvat arominsa, voimistaen tuoksua ja makua, mutta sekoittuen harmonisesti maustetun crème fraîchen kanssa. Jos pidät erilaisten mausteiden tutkimisesta, kokeile lisätä jauhettua muskottipähkinää tai kanelia jauheisiin. Nämä mausteet parantavat kahvin makua ja tuoksua, tehden aamukupistasi vieläkin houkuttelevamman.

Makeuta maun mukaan

Räätälöi kahvisi maku lisäämällä juuri oikea määrä vaniljasokeria oman makusi mukaan. Aloita pienellä määrällä ja lisää tarvittaessa, kunnes saavutat täydellisen makeuden, joka korostaa rikasta kahvia ja tangy crème fraîchea. Kokeile twistinä käyttää kookossokeria sen karamellinoteista tai lorauta maustettua siirappia tuomaan jännittäviä uusia makuprofiileja aamukahviisi.

Saavuta ylellinen kermaisuus

Ylellisen vaahdon saavuttamiseksi aloita kuumalla maidolla ja vaahdota kunnes se on paksua ja kiiltävää. Höyrytysvarsi on ihanteellinen, mutta sähkövatkain tai manuaalinen vaahdotin toimivat myös. Crème fraîchelle, vatkaa sileäksi palloruoskalla tai sähkövatkaimella keskinopeudella. Tämä estää ylivatkaamisen, joka voi aiheuttaa erottumista, ja luo sileän koostumuksen, joka asettuu kevyesti vaahdotetun maidon ja kahvin päälle.