Kahden juuston minipizzat

Kahden juuston minipizzat

Kahden juuston minipizzat on koko perheen suosikkiruoka. Ne maistuvat erinomaisilta varsinkin perjantai-iltana leffaa katsoessa.
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kahden juuston minipizzat

Kahden juuston minipizzat on koko perheen suosikkiruoka. Ne maistuvat erinomaisilta varsinkin perjantai-iltana leffaa katsoessa.

Annoslukumäärä
  • 15 g hiivaa
  • 1½ dl haaleaa 37-asteista vettä
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 16 kpl kirsikkatomaatteja
  • 16 viipaletta salamia
  • 8 dl Arla Edam -juustoa raasteena
  • 140 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • 1 dl tuoretta, silputtua basilikaa

Ohjeet

Murenna hiiva kulhoon, kaada päälle vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Sekoita joukkoon suola, oliiviöljy ja jauhot. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta puoli tuntia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jaa se kahteen osaan. Muotoile osista pitkät rullat ja leikkaa kumpikin rulla sitten kahdeksaan samankokoiseen osaan. Pyöritä ne palloiksi ja painele niistä pyöreitä pizzapohjia (halkaisijaltaan n. 10 cm). Laita pohjat uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pohjia uunin keskiosassa 5 minuuttia. Leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi ja salami suikaleiksi. Ota pizzat ulos uunista ja asettele 0.5 dl mozzarellajuustoraastetta jokaisen pohjan päälle. Levitä tomaatit ja salami pohjille. Paista pizzoja vielä 10-12 minuuttia tai, kunnes pizzat saavat kauniin värin. Murenna sinihomejuusto ja levitä pizzojen päälle. Koristele basilikalla.

Vinkit

Jos et halua leipoa koko erää kerralla, voit kietoa taikinapallot kelmuun ja laittaa ne pakastimeen.