Kääretorttuleivokset

Kääretorttuleivokset

Kääretorttu on perusleivonnainen joka onnistuu lähes jokaiselta. Reseptiä voi tuunata käyttämällä täytteenä maustettuja rahkoja tai vaikkapa mousseja!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Kääretorttuleivokset

Kääretorttu on perusleivonnainen joka onnistuu lähes jokaiselta. Reseptiä voi tuunata käyttämällä täytteenä maustettuja rahkoja tai vaikkapa mousseja!

Reseptistä valmistuu 15 palaa

  • 3 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vettä

Täyte

  • dl soseutettuja hedelmiä tai hilloa

Päälle

  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 granaattiomena
  • 1 rkl rouhittuja pistaasipähkinöitä

Ohjeet

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Aseta leivinpaperi uunipellille. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, ja lisää seos taikinaan. Lisää taikinaan vesi. Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista välittömästi uunin keskiosassa noin 5 minuutin ajan. Käännä kakkulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista pohjalla ollut leivinpaperi. Levitä marjat tai hillo kakkulevyn päälle ja rullaa. Leikkaa kääretorttu noin 3 cm paksuiksi viipaleiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puolita granaattiomena ja ota siemenet talteen. Koristele kääretorttuviipaleet kermavaahdolla, granaattiomenan siemenillä ja pistaasipähkinöillä.