Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

30 minuuttia
Etsitkö herkullista ruokaa, joka täydentäisi ylijäänyttä savustettua karitsan reisilihaa? Katso vain suussa sulavaa salaattia, joka pursuaa vihreän parsan ja kaalin raikkautta. Kermainen ja mausteinen sinappikastike sekä saksanpähkinät nostavat ruokalajin uuteen kukoistukseen. Tarjoa salaatti lounaaksi tai pääsiäisateriana.
https://www.arla.fi/reseptit/kaalisalaatti-savustetun-karitsan-kera/

Tee näin:

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera
  • Yhdistä kaali ja parsa kulhossa. Lisää suola ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
  • Anna vihannesten liota noin minuutin ajan ja valuta sitten.
  • Kiehauta kerma kattilassa jatkuvasti sekoittaen.
  • Vähennä lämpöä ja jatka sekoittamista noin 10 minuuttia tai kunnes jäljellä on enää 1.5 dl. Lisää sinappi ja suola.
  • Asettele kaali, parsa ja karitsanliha lautaselle ja lisää päälle saksanpähkinöitä.
  • Lorauta salaatin päälle hieman kastiketta ja tarjoa loput salaatin kyljessä. Tarjoile esimerkiksi focaccian tai muun herkullisen leivän kanssa.
Valmis!

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera Q&A

Mitä suolan laittaminen kaaliin tekee?
Kaalin suolaaminen ei ole välttämätöntä, mutta se voi auttaa tekemään kaalista hieman pehmeämpää. Osmoosi auttaa poistamaan osan vedestä, tästä runsaasti vettä sisältävästä vihanneksesta.
Mikä on paras lämpötila savustaa lammasta?
Jos haluat savustaa karitsanlihan itse, savustus kestää kahdeksan tuntia, kun savustin on asetettu 110-120 °C:n lämpötilaan. Savustaminen vaatii siis hieman kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen.
Miksi kaaliin lisätään etikkaa?
Sen lisäksi, että etikan lisääminen kaaliin on herkullinen makuyhdistelmä, se voi myös torjua vihannesten voimakasta hajua, joka on joidenkin mielestä epämiellyttävä. Punakaaliin lisätään joskus etikkaa tai muita happamia mehuja, kuten sitruunaa, jotta sen elinvoimainen väri säilyy.
Miksi kaalia liotetaan vedessä?
Kun silputtua kaalia liotetaan vedessä, se saa rapean rakenteen. Se auttaa myös poistamaan osan vihanneksen hajusta.

Ainekset

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera
Suippokaali
200 g
Vihreää parsaa
200 g
Merisuolaa
½ tl
Kiehuvaa vettä
1 l
2½ dl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Merisuolaa
¼ tl
Karitsan koipea ohuiksi viipaleiksi leikattuna
100 g
Saksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuina
25 g

Savustettua karitsaa ja kaalisalaattia

Karitsanliha on herkullista lihaa sen haaraketjuisten rasvahappojen ansiosta. Kanan- tai naudanlihan makuun tottuneille se voi kuitenkin vaatia jonkin verran sopeutumista. Savustuksen hyödyntäminen on täydellinen tapa esitellä lampaanliha niille ruokailijoille, joilla on vähemmän kokemusta kyseisen lihan syömisestä.

Kaalisalaatti savustetulla karitsanlihalla: seuraavan illallismenun tähti?

Tämän ruokalajin komponentit ja maut saavat sen vaikuttamaan monimutkaiselta, mutta se on yllättävän helppo valmistaa. Illallistoveriesi ei kuitenkaan tarvitse tietää sitä!

Näin teet salaatista kasvisversion mausta tinkimättä

Karitsanlihan savuinen maku on tässä ruokalajissa avainasemassa, mutta se ei tarkoita, etteikö sitä olisi mahdollista valmistaa myös muulla kuin karitsanlihalla. Jos haluat tehdä kasvisversion tästä salaatista, käytä kokkauksessa savustettua tofua tai tempehiä. Reseptin muut osat voivat pysyä samoina, ja lopputulos on silti loistava.

Kuinka säilyttää kaalisalaatin tähteet?

Kun ruokalajin lämpimät osat ovat jäähtyneet, se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa ja nauttia kahden päivän kuluessa.