Suippokaali
|
200 g |
---|---|
Vihreää parsaa
|
200 g |
Merisuolaa
|
½ tl |
Kiehuvaa vettä
|
1 l |
2½ dl | |
Vahvaa sinappia
|
1 rkl |
Merisuolaa
|
¼ tl |
Karitsan koipea ohuiksi viipaleiksi leikattuna
|
100 g |
Saksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuina
|
25 g |
Karitsanliha on herkullista lihaa sen haaraketjuisten rasvahappojen ansiosta. Kanan- tai naudanlihan makuun tottuneille se voi kuitenkin vaatia jonkin verran sopeutumista. Savustuksen hyödyntäminen on täydellinen tapa esitellä lampaanliha niille ruokailijoille, joilla on vähemmän kokemusta kyseisen lihan syömisestä.
Tämän ruokalajin komponentit ja maut saavat sen vaikuttamaan monimutkaiselta, mutta se on yllättävän helppo valmistaa. Illallistoveriesi ei kuitenkaan tarvitse tietää sitä!
Karitsanlihan savuinen maku on tässä ruokalajissa avainasemassa, mutta se ei tarkoita, etteikö sitä olisi mahdollista valmistaa myös muulla kuin karitsanlihalla. Jos haluat tehdä kasvisversion tästä salaatista, käytä kokkauksessa savustettua tofua tai tempehiä. Reseptin muut osat voivat pysyä samoina, ja lopputulos on silti loistava.
Kun ruokalajin lämpimät osat ovat jäähtyneet, se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa ja nauttia kahden päivän kuluessa.