Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

30 minuuttia Alkuruoka Lounas
(0)
Kommentit
Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

Etsitkö herkullista ruokaa, joka täydentäisi ylijäänyttä savustettua karitsan reisilihaa? Katso vain suussa sulavaa salaattia, joka pursuaa vihreän parsan ja kaalin raikkautta. Kermainen ja mausteinen sinappikastike sekä saksanpähkinät nostavat ruokalajin uuteen kukoistukseen. Tarjoa salaatti lounaaksi tai pääsiäisateriana.

tallenna resepti
Jaa
Tulosta
https://www.arla.fi/reseptit/kaalisalaatti-savustetun-karitsan-kera/

Ainekset

4 annosta

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

Suippokaali
200 g
Vihreää parsaa
200 g
Merisuolaa
½ tl
Kiehuvaa vettä
1 l
Kuohukermaa
2½ dl
Vahvaa sinappia
1 rkl
Merisuolaa
¼ tl
Karitsan koipea ohuiksi viipaleiksi leikattuna
100 g
Saksanpähkinöitä karkeasti hienonnettuina
25 g

Tee näin:

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera

  • Yhdistä kaali ja parsa kulhossa. Lisää suola ja kaada päälle kiehuvaa vettä.
  • Anna vihannesten liota noin minuutin ajan ja valuta sitten.
  • Kiehauta kerma kattilassa jatkuvasti sekoittaen.
  • Vähennä lämpöä ja jatka sekoittamista noin 10 minuuttia tai kunnes jäljellä on enää 1.5 dl. Lisää sinappi ja suola.
  • Asettele kaali, parsa ja karitsanliha lautaselle ja lisää päälle saksanpähkinöitä.
  • Lorauta salaatin päälle hieman kastiketta ja tarjoa loput salaatin kyljessä. Tarjoile esimerkiksi focaccian tai muun herkullisen leivän kanssa.
Valmis!
Arvioi resepti
1
2
3
4
5

Kaalisalaatti savustetun karitsan kera Q&A

Mitä suolan laittaminen kaaliin tekee?

Mikä on paras lämpötila savustaa lammasta?

Miksi kaaliin lisätään etikkaa?

Miksi kaalia liotetaan vedessä?

Savustettua karitsaa ja kaalisalaattia

Karitsanliha on herkullista lihaa sen haaraketjuisten rasvahappojen ansiosta. Kanan- tai naudanlihan makuun tottuneille se voi kuitenkin vaatia jonkin verran sopeutumista. Savustuksen hyödyntäminen on täydellinen tapa esitellä lampaanliha niille ruokailijoille, joilla on vähemmän kokemusta kyseisen lihan syömisestä.

Kaalisalaatti savustetulla karitsanlihalla: seuraavan illallismenun tähti?

Tämän ruokalajin komponentit ja maut saavat sen vaikuttamaan monimutkaiselta, mutta se on yllättävän helppo valmistaa. Illallistoveriesi ei kuitenkaan tarvitse tietää sitä!

Näin teet salaatista kasvisversion mausta tinkimättä

Karitsanlihan savuinen maku on tässä ruokalajissa avainasemassa, mutta se ei tarkoita, etteikö sitä olisi mahdollista valmistaa myös muulla kuin karitsanlihalla. Jos haluat tehdä kasvisversion tästä salaatista, käytä kokkauksessa savustettua tofua tai tempehiä. Reseptin muut osat voivat pysyä samoina, ja lopputulos on silti loistava.

Kuinka säilyttää kaalisalaatin tähteet?

Kun ruokalajin lämpimät osat ovat jäähtyneet, se voidaan säilyttää ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa ja nauttia kahden päivän kuluessa.

Kommentit

Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä

  • Toimivuusevästeet
  • Kohdistamisevästeet