Juustotaskut

Juustotaskut

Suolaiset juustotaskut ovat herkullinen pikkupurtava niin väli- kuin iltapalaksikin. Ne sopivat erinomaisesti myös vieraille tarjoiltavaksi!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Juustotaskut

Suolaiset juustotaskut ovat herkullinen pikkupurtava niin väli- kuin iltapalaksikin. Ne sopivat erinomaisesti myös vieraille tarjoiltavaksi!

Annoslukumäärä

Taikina

Täyte

  • 250 g Arla Apetina juustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 iso hienonnettu vihreä paprika
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • pippuria myllystä

Voiteluun

  • ½ vatkattu kananmuna

Lisäksi

  • 600 g karkeaksi raastettua porkkanaa
  • sitruunamehua

Ohjeet

Taikina: Sulata voi kattilassa ja lisää maito. Ota kattila pois liedeltä. Liuota hiiva lämpimään veteen suolan kanssa. Vatkaa kananmuna ja lisää se ja vehnäjauhot vähän kerrallaan maidon joukkoon. Vaivaa kaikki tasaiseksi taikinaksi. Anna nousta 30-40 minuuttia liinalla peitetyssä astiassa. Jaa taikina 12 osaan. Kauli taikinaosat pyöreiksi levyiksi kevyesti jauhotetulla pinnalla. Täyte: Murskaa juusto ja sekoita joukkoon kananmuna. Lisää paprika, öljy, suola ja pippuri. Levitä täytettä taikinaympyröiden poikki pitkänomaisen "polun" tavoin. Taita reunat täytteen yli ja purista ne yhteen niin, että täyte jää taikinan sisään. Näin saat pitkänomaisia kanootinmuotoisia piiraita. Lisää taskut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Anna niiden nousta noin 10 minuuttia. Voitele taskut vatkatulla kananmunalla ja paista uunin keskiosassa 200°C noin 30 minuuttia, kunnes taskut ovat kultaisenvärisiä. Tarjoile lämpimien juustotaskujen kanssa porkkanasalaattia.

Suositellut tuotteet