Hiivaa
|
50 g |
---|---|
Kädenlämpöistä vettä
|
5 dl |
½ dl | |
250 g | |
Suolaa
|
1 rkl |
Tillinsiemeniä
|
3 rkl |
Grahamjauhoja
|
5 dl |
Spelttijauhoja
|
11 dl |
Castello® Wästgöta -juustoa
|
200 g |
Tuoretta tilliä
|
Kukapa ei rakastaisi lähes autuaaksi tekevää yhdistelmää, joka koostuu tuoreesta leivästä ja sulaneista juustotaskuista? Tästä reseptistä tulee suosikkisi, sillä valmistat sen avulla juustoleipää, joka sopii kaikkeen sydämellisistä keitoista ja leikkelelautasista grillibuffetteihin ja aamiaisjuhliin.
On vain harvoja tilaisuuksia (jos ollenkaan), joihin juustoleipä ei sopisi. Luo näyttämö illanistujaisiin tarjoilemalla se joko itsenäisenä alkupalana tai osana tyylikästä leikkelelautasta. Keitto on myös juustoleivän itsestään selvä pari; erityisesti juustoleivän kanssa maistuvat tomaatti- ja minestronekeitot.
Vaikka tämä resepti soveltuu mainiosti muunneltavaksi, vain harva on parempi kuin vanha kunnon valkosipuli-yrttikombo. Lisämausteet voidaan joko työstää taikinaan tai sulattaa muutamaan ruokalusikalliseen suolattua voita ja sivellä taikinan päälle ennen paistamista.
Juustoleivästä saa helposti rapeita krutonkeja, jotka sopivat erityisen hyvin salaattien, keittojen ja jopa munakokkelin lisukkeeksi. Leikkaa juustoleipätähteet krutonkien kokoisiksi lohkoiksi (n. 2 cm), pirskota päälle oliiviöljyä, ripottele päälle mausteita (valinnainen) ja paista 190 °C:ssa kunnes ne ovat kullanvärisiä (n. 15-20 minuuttia), ja käännä kerran paistamisen puolivälissä.