Juustoleipä

Juustoleipä

60+ min
Hyvältä tuoksuva, mehukas ja kevyesti paistettu juustoleipä. Leikkaa se isoiksi paloiksi ja tarjoile sillin tai keiton kanssa.

Tee näin:

  • Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle kädenlämpöinen vesi. Sekoita, kunnes hiiva liukenee.
  • Lisää voi, rahka, suola, tillinsiemenet, grahamjauhot ja spelttijauhot.
  • Työstä voimakkaasti tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan nousta pyyhkeen alla noin 45 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 °C:een.
  • Nosta taikina voidellulle uunipellille ja levitä se kattamaan koko pelti.
  • Leikkaa juusto kuutioiksi. Paina juustoa taikinaan ja anna sen nousta peitettynä noin 30 minuuttia. Paina juustoa vielä ennen paistamista.
  • Paista uunin keskiosassa noin 35 minuuttia.
  • Anna leivän jäähtyä ritilällä. Leikkaa paloiksi, levitä hieman tuoretta tilliä leivän päälle ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Hiivaa
50 g
Kädenlämpöistä vettä
5 dl
½ dl
250 g
Suolaa
1 rkl
Tillinsiemeniä
3 rkl
Grahamjauhoja
5 dl
Spelttijauhoja
11 dl
200 g
Tuoretta tilliä