Juustokohokas

Juustokohokas

35 minuuttia
Hyvin voidelluilla muoteilla on helppo onnistua kohokkaiden kanssa. Tarjoile heti lämpiminä!

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan juustokohokas kuumentamalla uuni 225 °C:een.
  • Vatkaa jauhot puoleen määrään maitoa kattilassa. Lisää loput maidosta ja anna kiehahtaa samalla vatkaten.
  • Anna jäähtyä hieman. Vatkaa sitten joukkoon keltuaiset, suola, muskottipähkinä, cayennepippuri, maissitärkkelys ja juusto.
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja sekoita ne taikinaan.
  • Voitele tarjoilumuotit huolellisesti. Kaada taikina niihin.
  • Paista juustokohokkaat uunin alaosassa 15-20 minuuttia.
  • Tarjoile valmis juustokohokas salaatin kanssa! Juustokohokkaat maistuvat myös patongin tai muun kuohkean leivän kera.
Valmis!

Ainekset

Vehnäjauhoja
2 rkl
2½ dl
Kananmunan keltuaisia
4
Suolaa
1 ripaus
Raastettua muskottipähkinää
1 ripaus
Cayennepippuria
½ tl
Maissitärkkelystä
2 tl
200 g
Kananmunan valkuaisia
5
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita