Juustoinen merenherkkupiirakka

Juustoinen merenherkkupiirakka

Arvioi

(0)

Juustoinen merenherkkupiirakka sopii tarjottavaksi hyvin vaikkapa illanviettoon.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista pohja. Nypi voihin jauhot ja lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-27 sentin piirasvuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pese purjo ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva pannulla ja paista purjoviipaleet pehmeiksi. Valuta katkarapu-simpukkasekoitus. Perkaa simpukoista "parrat". Levitä sekoitus piirasvuokaan. Sekoita kulhossa smetana, maito, munat, mausteet, 2/3 juustoraasteesta ja tilli. Kaada seos vuokaan ja tasoittele täytettä. Lisää päälle loppu juustoraaste ja nosta piirakka uuniin. Kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut riittävästi väriä.