
Juustoinen merenherkkupiirakka
Juustoinen merenherkkupiirakka sopii tarjottavaksi hyvin vaikkapa illanviettoon.
Ainekset
Annokset
Pohja
-
100 g Arla voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 purjo
-
2 rkl Arla voita
- 200 g pakastekatkarapu-sinisimpukkasekoitusta sulatettuna
- 120 g Arla Lempi Smetanaa
-
1 dl Arla kevytmaitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippurirouhetta
- ½ dl tilliä hienonnettuna
- 150 g Arla Emmental juustoa raastettuna
Tee näin:
Tee näin:
Pane uuni kuumenemaan 200-asteiseksi. Valmista pohja. Nypi voihin jauhot ja lisää lopuksi kylmä vesi. Taputtele taikina halkaisijaltaan 24-27 sentin piirasvuokaan. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Pese purjo ja leikkaa vaalea osa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna rasva pannulla ja paista purjoviipaleet pehmeiksi. Valuta katkarapu-simpukkasekoitus. Perkaa simpukoista "parrat". Levitä sekoitus piirasvuokaan. Sekoita kulhossa smetana, maito, munat, mausteet, 2/3 juustoraasteesta ja tilli. Kaada seos vuokaan ja tasoittele täytettä. Lisää päälle loppu juustoraaste ja nosta piirakka uuniin. Kypsennä noin 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut riittävästi väriä.