Juustogratinoidut sinisimpukat
•
Juustolla gratinoidut sinisimpukat ovat ihana talviherkku. Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle. Liisa kertoo sipmukoiden syntyneen eräänä marraskuisena iltana, hänen kokatessaan yhdessä ystävien kanssa. Sopivaa reseptiä simpukoiden gratinointiin ei löytynyt netistä, niinpä he kehittelivät porukalla maistuvan reseptin. "Siinä yhdisteltiin ideoita vähän sieltä ja täältä", Liisa rohkaisee muitakin kokeilemaan.
Tee näin:
Vinkki
Reseptin on luonut Liisa Helsingistä
Ainekset
Simpukoiden höyrytys
Sinisimpukoita
|
1 kg |
---|---|
Valkoviiniä
|
1½ dl |
Täyte
Raastettua Castello® Daringly Different Monastery -juustoa
|
150 g |
---|---|
Kynsi valkosipuli hienonnettuna
|
1 |
Hienonnettua persiljaa
|
½ dl |
Korppujauhoja
|
½ dl |
100 g | |
Suolaa maun mukaan
|
1 ripaus |
Mustapippurirouhetta maun mukaan
|
1 |