Juustogratinoidut sinisimpukat

Juustogratinoidut sinisimpukat

Juustolla gratinoidut sinisimpukat ovat ihana talviherkku. Gratinoidut simpukat sopivat loistavasti alkupalaksi juhlavammallekin illalliselle. Liisa kertoo sipmukoiden syntyneen eräänä marraskuisena iltana, hänen kokatessaan yhdessä ystävien kanssa. Sopivaa reseptiä simpukoiden gratinointiin ei löytynyt netistä, niinpä he kehittelivät porukalla maistuvan reseptin. "Siinä yhdisteltiin ideoita vähän sieltä ja täältä", Liisa rohkaisee muitakin kokeilemaan.
https://www.arla.fi/reseptit/juustogratinoidut-sinisimpukat1/

Tee näin:

  • Puhdista simpukat ja heitä pois sellaiset, jotka eivät pienellä kopauttamisella avaudu. Kaada valkoviini isoon kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Kaada sitten simpukat kattilaan ja laita kansi päälle. Heiluttele varovasti, kuten popcornia tehtäessä, jotta valkoviini ja höyry pääsevät kypsentämään kaikki simpukat. Simpukat ovat kypsiä noin 5:ssä minuutissa. Kun kaikki simpukat ovat avautuneet, nosta kattila pois kuumalta levyltä ja poista kattilasta kansi. Anna simpukoiden jäähtyä hieman. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Poista simpukoista toinen kuori. Asettele jäljelle jääneet simpukankuoret ja niiden sisällä oleva simpukkaliha uunipellille. Laita samaan aikaan uuni grilliasetuksilla lämpiämään 250 asteeseen. Valmista täyte raastamalla juusto kulhoon. Lisää joukkoon hienoksi hakattu persilja, salottisipuli ja valkosipuli sekä leivänmurut. Sekoita aineet keskenään ja lisää huoneenlämpöinen voi. Jatka sekoittamista kunnes aineksista on muodostunut voin sitoma massa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta täytteestä nokareita simpukoiden päälle. Vajaa teelusikallinen riittää, sillä täyte sulaa ihanasti gratinoinnin aikana. Täytteen voi asetella teelusikalla, mutta helpoiten se tapahtuu sormin. Laita täytetyt simpukat uunin ylätasolle ja grillaa 5-8 minuuttia, kunnes simpukoiden pinta alkaa hieman rusehtumaan.
Valmis!
Vinkki

Reseptin on luonut Liisa Helsingistä

Ainekset

Simpukoiden höyrytys
Sinisimpukoita
1 kg
Valkoviiniä
1½ dl
Täyte
Raastettua Castello® Daringly Different Monastery -juustoa
150 g
Kynsi valkosipuli hienonnettuna
1
Hienonnettua persiljaa
½ dl
Korppujauhoja
½ dl
100 g
Suolaa maun mukaan
1 ripaus
Mustapippurirouhetta maun mukaan
1