Juustobagelit

Juustobagelit

Seesaminsiemenillä koristellut kotitekoiset juustobagelit kätkevät sisäänsä suolaisen salaisuuden: ne on täytetty herkullisella cheddar-täytteellä! Nämä suolaiset cheddarjuustobagelit ovat klassisen bagelin muunnos, jonka keskellä on juustoinen ylläty:. Niissä on bagelin rakastettu tunnusomainen rapea ulkopinta, pehmeä sisäpinta ja herkullinen rakenne.
https://www.arla.fi/reseptit/juustobagelit/

Tee näin:

Taikina
  • Kaada haalea maito kulhoon ja liuota hiiva siihen.
  • Lisää öljy, sokeri, suola ja jauhot. Vaivaa taikina hyvin esimerkiksi sauvasekoittimella.
  • Peitä kulho kannella, pyyhkeellä tai kelmulla ja laita se lämpimään paikkaan kohoamaan noin 1 tunniksi.
  • Käännä taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä. Taikina on melko kiinteää, mutta silti joustavaa.
  • Jaa se 6 osaan ja pyöritä ne pieniksi suorakaiteiksi (n. 10x25 cm).
  • Jaa cheddar tasaisesti ja aseta se kaistaleena suorakulmioiden keskelle. Sulje taikina cheddarin ympärille pituussuunnassa niin, että saat 6 rullaa - varmista, että suljet ne hyvin.
  • Muotoile rullat renkaiksi työntämällä toinen pää toiseen päähän. Varmista jälleen, että suljet ne hyvin, jotta juustotäyte ei pääse valumaan ulos.
  • Aseta renkaat leivinpaperille, peitä ne ja anna niiden kohota toisen kerran noin 20 minuuttia.
Keittäminen ja paistaminen
  • Kuumenna uuni 200 °C:seen.
  • Kiehauta vesi isossa kattilassa ja vähennä lämpöä niin, että vesi kiehuu rauhakseen.
  • Paista 2-3 bagelia kerrallaan noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta (yhteensä noin 4 minuuttia).
  • Aseta keitetyt bagelit vuoratulle pellille - varmista, että toisen kypsennyksen aikana ylöspäin ollut puoli on edelleen ylöspäin, sillä muuten ne eivät nouse kunnolla.
  • Sivele 6 keitettyä bagelia vatkatulla kananmunalla, koristele seesaminsiemenillä ja paista niitä uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Valmis!

Juustobagelit Q&A

Tällä juustoisella bagel-reseptillä kotitekoisten juustobageleiden valmistaminen on melko helppoa. Jos haluat lisätietoja, katso vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.

Miten juustobageleita tehdään?
Juustobagelista voi tehdä maukkaan välipalan tai herkullisen voileivän. Valmista taikina, anna sen kohota, tee 6 pientä suorakulmiota ja laita cheddarjuustoa kunkin kaistaleen keskelle. Taita ne rulliksi täytteen ympärille ja muotoile sitten renkaiksi. Anna bageleiden kohota toisen kerran, keitä niitä vedessä 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja sivele toisen kohotuksen aikana ylöspäin olleelle puolelle kananmunaa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista bageleita 20 minuuttia uunissa ja anna niiden jäähtyä hieman, ennen kuin nautit näistä herkullisista juustobageleista!
Mikä juusto sopii parhaiten juustobageleihin?
Juusto ja bagelit tuntuvat kulkevan käsi kädessä, ja yksi parhaista bageleihin sopivista juustoista on cheddar. Cheddarilla on herkullisen täyteläinen ja pähkinäinen maku. Se myös sulaa erittäin hyvin, mikä takaa tahmean juustoisen täytteen. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat tavallinen tai maustettu tuorejuusto tai pähkinäinen ja voinen italialainen asiago. Asiagojuustobagelissa on miedompi ja makeampi maku kuin cheddar-bagelissa, jossa puolestaan on hedelmäisempi, pähkinäinen ja voinen maku.
Voiko juustobageleita pakastaa?
Juustobageleiden pakastaminen on täysin mahdollista. Kun ne ovat jäähtyneet, kääri ne kelmuun. Jos olet leikannut ne kahtia, laita viipaleiden väliin pala leivinpaperia, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Laita käärityt bagelit pakastimeen sopiviin pusseihin tai ilmatiiviisiin astioihin. Säilytä niitä pakastimessa enintään 4 kuukautta. Sulata ne jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä työtasolla 2-3 tunnin ajan, tai sulata ne uunissa (3-5 minuuttia kummaltakin puolelta 175 °C:ssa. Sulattaminen mikroaaltouunissa tekee niistä kovia, minkä takia se ei ole suositeltavaa.
Mitä juustobageleiden kanssa tarjoillaan?
Vaikka juustobagelit maistuvat ihanilta sellaisenaan, niistä voi tehdä myös herkullisia voileipiä. Paahdetusta juustorinkelistä voi tehdä maukkaan aamiaisvoileivän, jossa on munakokkelia ja pekonia tai paistettuja munia ja avokadoa. Sen käyttäminen lounasvoileivän aikaansaamiseksi tuorejuustolla ja savulohella, kermaisella tonnikalasalaatilla tai mehevällä kananrinnalla ja kotitekoisella hummuksella on myös loistava idea.

Ainekset

Juustobagelit
2½ dl
Hiivaa
25 g
Rypsiöljyä
1 rkl
Sokeria
1 rkl
Suolaa
1½ tl
Vehnäjauhoja (400 g)
n. 7 dl
175 g
Kananmuna voiteluun
1
Vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä koristeluun

Juustobagelit, joiden päällä on seesaminsiemeniä

Juustobageleissa on ihanan pureskeleva rakenne, rapea, kullanruskea kuori ja pehmeä sisus. Bageleille ominainen pureskeltavuus saadaan aikaan keittämällä taikina ennen paistamista. Vaikka tämä viekin enemmän aikaa, lopputulos on vaivan arvoinen. Nämä kotitekoiset leivonnaiset, joiden päällä on pähkinänmakuisia seesaminsiemeniä eri koristeellisissa väreissä ja täytteenä cheddarjuustoa, ovat kokeilemisen arvoisia.

Koska juustobagelit pakastuvat hyvin, voit valmistaa kerralla ison erän. Näin sinulla on aina valmiina maukkaita, paahdettuja bageleita. Juustobagelit maistuvat hyvältä klassisten bageltäytteiden, kuten savulohen ja tuorejuuston, tonnikalasalaatin ja kananmunan sekä kanan ja hummuksen kanssa. Ne sopivat käytettäviksi myös erinomaisesti aamiaisvoileipiin, joissa on munakokkelia ja rapeaa pekonia tai kermaista avokadoa ja haudutettuja munia.

Herkuttele taikinan sisään kätketyllä sulatetulla juustolla

Aivan kuten tavallisissa bageleissa, on myös näissä juustoisissa bageleissa ihanan pureskeltava rakenne. Toisin kuin tavallisissa bageleissa, niissä on kuitenkin lisäetuna tahmea, juustoinen täyte. Tämä erottaa juustoiset kotitekoiset bagelit useimmista muista bageleista, joiden päälle on ripoteltu vain cheddar-silppua.

Runsas ja suolainen cheddarjuusto

Sulanut cheddar on herkullinen bageleiden täyte. Cheddarjuuston maku on kermainen, melkein voinen, ja siinä on pähkinäinen vivahde. Riippuen siitä, kuinka kauan sitä on kypsytetty, se voi olla joko miedon tai kirpeän makuista. Vanhentunut cheddar on maultaan terävämpi, kun taas nuorempi on pehmeä. Riippumatta siitä, kuinka kypsää se on, cheddar sulaa kauniisti luoden suolaisen bagelin täytteen.

Kokeile mausteisia jalapeno cheddar -rinkeleitä.

Tuoreiden tai purkitettujen jalapenojen käyttö juustobagel -reseptissä on loistava tapa lisätä mausteisuutta. Vihreitä chilejä voi käyttää muutamalla eri tavalla mausteisen juustojalapeno-bagelin valmistukseen.

Voit joko paloitella tai raastaa jalapenot ennen taikinan sekoittamista, käyttää hienoksi raastettuja jalapenoja voiteluun tarkoitetun kananmunan maustamiseen tai viipaloida ja laittaa ne päälle antamaan merkin jalapeno-juustobagelin mausteisuudesta. Mikä tahansa tai kaikki näistä vaihtoehdoista sopii mainiosti, jos haluat lisätä bagelien tulisuutta.

Vinkkejä

Jos haluat näistä bageleista vielä juustoisempia, voit myös ripotella juustoa päälle. Sama raastettu cheddar, jota käytetään näiden leivonnaisten sisällä, sulaa myös kauniisti päälle ja luo kauniin kuplivan pinnan. Sulanut, ruskistettu juusto bagelien päällä on klassikko, ja se on sekä maultaan että koostumukseltaan herkullinen lisä. Kokeile lisätä cheddarjuustoa bageleiden pinnalle yhdessä seesaminsiementen kanssa, jotta saat myös pinnalle herkullisen tahmean ja rapean yhdistelmän.