&format=jpg)
Juustobagelit

Tee näin:
Taikina
Keittäminen ja paistaminen
Juustobagelit Q&A
Tällä juustoisella bagel-reseptillä kotitekoisten juustobageleiden valmistaminen on melko helppoa. Jos haluat lisätietoja, katso vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.
Juustobagelista voi tehdä maukkaan välipalan tai herkullisen voileivän. Valmista taikina, anna sen kohota, tee 6 pientä suorakulmiota ja laita cheddarjuustoa kunkin kaistaleen keskelle. Taita ne rulliksi täytteen ympärille ja muotoile sitten renkaiksi. Anna bageleiden kohota toisen kerran, keitä niitä vedessä 2 minuuttia kummaltakin puolelta ja sivele toisen kohotuksen aikana ylöspäin olleelle puolelle kananmunaa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista bageleita 20 minuuttia uunissa ja anna niiden jäähtyä hieman, ennen kuin nautit näistä herkullisista juustobageleista!
Juusto ja bagelit tuntuvat kulkevan käsi kädessä, ja yksi parhaista bageleihin sopivista juustoista on cheddar. Cheddarilla on herkullisen täyteläinen ja pähkinäinen maku. Se myös sulaa erittäin hyvin, mikä takaa tahmean juustoisen täytteen. Muita suosittuja vaihtoehtoja ovat tavallinen tai maustettu tuorejuusto tai pähkinäinen ja voinen italialainen asiago. Asiagojuustobagelissa on miedompi ja makeampi maku kuin cheddar-bagelissa, jossa puolestaan on hedelmäisempi, pähkinäinen ja voinen maku.
Juustobageleiden pakastaminen on täysin mahdollista. Kun ne ovat jäähtyneet, kääri ne kelmuun. Jos olet leikannut ne kahtia, laita viipaleiden väliin pala leivinpaperia, jotta ne eivät tartu toisiinsa. Laita käärityt bagelit pakastimeen sopiviin pusseihin tai ilmatiiviisiin astioihin. Säilytä niitä pakastimessa enintään 4 kuukautta. Sulata ne jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä työtasolla 2-3 tunnin ajan, tai sulata ne uunissa (3-5 minuuttia kummaltakin puolelta 175 °C:ssa. Sulattaminen mikroaaltouunissa tekee niistä kovia, minkä takia se ei ole suositeltavaa.
Vaikka juustobagelit maistuvat ihanilta sellaisenaan, niistä voi tehdä myös herkullisia voileipiä. Paahdetusta juustorinkelistä voi tehdä maukkaan aamiaisvoileivän, jossa on munakokkelia ja pekonia tai paistettuja munia ja avokadoa. Sen käyttäminen lounasvoileivän aikaansaamiseksi tuorejuustolla ja savulohella, kermaisella tonnikalasalaatilla tai mehevällä kananrinnalla ja kotitekoisella hummuksella on myös loistava idea.
Ainekset
Juustobagelit
Täysmaitoa
|
2½ dl |
---|---|
Hiivaa
|
25 g |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
Sokeria
|
1 rkl |
Suolaa
|
1½ tl |
Vehnäjauhoja (400 g)
|
n. 7 dl |
175 g | |
Kananmuna voiteluun
|
1 |
Vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä koristeluun
|
Juustobagelit, joiden päällä on seesaminsiemeniä
Juustobageleissa on ihanan pureskeleva rakenne, rapea, kullanruskea kuori ja pehmeä sisus. Bageleille ominainen pureskeltavuus saadaan aikaan keittämällä taikina ennen paistamista. Vaikka tämä viekin enemmän aikaa, lopputulos on vaivan arvoinen. Nämä kotitekoiset leivonnaiset, joiden päällä on pähkinänmakuisia seesaminsiemeniä eri koristeellisissa väreissä ja täytteenä cheddarjuustoa, ovat kokeilemisen arvoisia.
Koska juustobagelit pakastuvat hyvin, voit valmistaa kerralla ison erän. Näin sinulla on aina valmiina maukkaita, paahdettuja bageleita. Juustobagelit maistuvat hyvältä klassisten bageltäytteiden, kuten savulohen ja tuorejuuston, tonnikalasalaatin ja kananmunan sekä kanan ja hummuksen kanssa. Ne sopivat käytettäviksi myös erinomaisesti aamiaisvoileipiin, joissa on munakokkelia ja rapeaa pekonia tai kermaista avokadoa ja haudutettuja munia.
Herkuttele taikinan sisään kätketyllä sulatetulla juustolla
Aivan kuten tavallisissa bageleissa, on myös näissä juustoisissa bageleissa ihanan pureskeltava rakenne. Toisin kuin tavallisissa bageleissa, niissä on kuitenkin lisäetuna tahmea, juustoinen täyte. Tämä erottaa juustoiset kotitekoiset bagelit useimmista muista bageleista, joiden päälle on ripoteltu vain cheddar-silppua.
Runsas ja suolainen cheddarjuusto
Sulanut cheddar on herkullinen bageleiden täyte. Cheddarjuuston maku on kermainen, melkein voinen, ja siinä on pähkinäinen vivahde. Riippuen siitä, kuinka kauan sitä on kypsytetty, se voi olla joko miedon tai kirpeän makuista. Vanhentunut cheddar on maultaan terävämpi, kun taas nuorempi on pehmeä. Riippumatta siitä, kuinka kypsää se on, cheddar sulaa kauniisti luoden suolaisen bagelin täytteen.
Kokeile mausteisia jalapeno cheddar -rinkeleitä.
Tuoreiden tai purkitettujen jalapenojen käyttö juustobagel -reseptissä on loistava tapa lisätä mausteisuutta. Vihreitä chilejä voi käyttää muutamalla eri tavalla mausteisen juustojalapeno-bagelin valmistukseen.
Voit joko paloitella tai raastaa jalapenot ennen taikinan sekoittamista, käyttää hienoksi raastettuja jalapenoja voiteluun tarkoitetun kananmunan maustamiseen tai viipaloida ja laittaa ne päälle antamaan merkin jalapeno-juustobagelin mausteisuudesta. Mikä tahansa tai kaikki näistä vaihtoehdoista sopii mainiosti, jos haluat lisätä bagelien tulisuutta.
Vinkkejä
Jos haluat näistä bageleista vielä juustoisempia, voit myös ripotella juustoa päälle. Sama raastettu cheddar, jota käytetään näiden leivonnaisten sisällä, sulaa myös kauniisti päälle ja luo kauniin kuplivan pinnan. Sulanut, ruskistettu juusto bagelien päällä on klassikko, ja se on sekä maultaan että koostumukseltaan herkullinen lisä. Kokeile lisätä cheddarjuustoa bageleiden pinnalle yhdessä seesaminsiementen kanssa, jotta saat myös pinnalle herkullisen tahmean ja rapean yhdistelmän.