Tällä juustoisella bagel-reseptillä kotitekoisten juustobageleiden valmistaminen on melko helppoa. Jos haluat lisätietoja, katso vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.
2½ dl | |
Hiivaa
|
25 g |
Rypsiöljyä
|
1 rkl |
Sokeria
|
1 rkl |
Suolaa
|
1½ tl |
Vehnäjauhoja (400 g)
|
n. 7 dl |
175 g | |
Kananmuna voiteluun
|
1 |
Vaaleita ja tummia seesaminsiemeniä koristeluun
|
Juustobageleissa on ihanan pureskeleva rakenne, rapea, kullanruskea kuori ja pehmeä sisus. Bageleille ominainen pureskeltavuus saadaan aikaan keittämällä taikina ennen paistamista. Vaikka tämä viekin enemmän aikaa, lopputulos on vaivan arvoinen. Nämä kotitekoiset leivonnaiset, joiden päällä on pähkinänmakuisia seesaminsiemeniä eri koristeellisissa väreissä ja täytteenä cheddarjuustoa, ovat kokeilemisen arvoisia.
Koska juustobagelit pakastuvat hyvin, voit valmistaa kerralla ison erän. Näin sinulla on aina valmiina maukkaita, paahdettuja bageleita. Juustobagelit maistuvat hyvältä klassisten bageltäytteiden, kuten savulohen ja tuorejuuston, tonnikalasalaatin ja kananmunan sekä kanan ja hummuksen kanssa. Ne sopivat käytettäviksi myös erinomaisesti aamiaisvoileipiin, joissa on munakokkelia ja rapeaa pekonia tai kermaista avokadoa ja haudutettuja munia.
Aivan kuten tavallisissa bageleissa, on myös näissä juustoisissa bageleissa ihanan pureskeltava rakenne. Toisin kuin tavallisissa bageleissa, niissä on kuitenkin lisäetuna tahmea, juustoinen täyte. Tämä erottaa juustoiset kotitekoiset bagelit useimmista muista bageleista, joiden päälle on ripoteltu vain cheddar-silppua.
Sulanut cheddar on herkullinen bageleiden täyte. Cheddarjuuston maku on kermainen, melkein voinen, ja siinä on pähkinäinen vivahde. Riippuen siitä, kuinka kauan sitä on kypsytetty, se voi olla joko miedon tai kirpeän makuista. Vanhentunut cheddar on maultaan terävämpi, kun taas nuorempi on pehmeä. Riippumatta siitä, kuinka kypsää se on, cheddar sulaa kauniisti luoden suolaisen bagelin täytteen.
Tuoreiden tai purkitettujen jalapenojen käyttö juustobagel -reseptissä on loistava tapa lisätä mausteisuutta. Vihreitä chilejä voi käyttää muutamalla eri tavalla mausteisen juustojalapeno-bagelin valmistukseen.
Voit joko paloitella tai raastaa jalapenot ennen taikinan sekoittamista, käyttää hienoksi raastettuja jalapenoja voiteluun tarkoitetun kananmunan maustamiseen tai viipaloida ja laittaa ne päälle antamaan merkin jalapeno-juustobagelin mausteisuudesta. Mikä tahansa tai kaikki näistä vaihtoehdoista sopii mainiosti, jos haluat lisätä bagelien tulisuutta.
Jos haluat näistä bageleista vielä juustoisempia, voit myös ripotella juustoa päälle. Sama raastettu cheddar, jota käytetään näiden leivonnaisten sisällä, sulaa myös kauniisti päälle ja luo kauniin kuplivan pinnan. Sulanut, ruskistettu juusto bagelien päällä on klassikko, ja se on sekä maultaan että koostumukseltaan herkullinen lisä. Kokeile lisätä cheddarjuustoa bageleiden pinnalle yhdessä seesaminsiementen kanssa, jotta saat myös pinnalle herkullisen tahmean ja rapean yhdistelmän.