Juustobagelit
&format=jpg)
Seesaminsiemenillä koristellut kotitekoiset juustobagelit kätkevät sisäänsä suolaisen salaisuuden: ne on täytetty herkullisella cheddar-täytteellä! Nämä suolaiset cheddarjuustobagelit ovat klassisen bagelin muunnos, jonka keskellä on juustoinen ylläty:. Niissä on bagelin rakastettu tunnusomainen rapea ulkopinta, pehmeä sisäpinta ja herkullinen rakenne.

Ainekset
Juustobagelit
Täysmaitoa | 2½ dl |
---|---|
Hiivaa | 25 g |
Rypsiöljyä | 1 rkl |
Sokeria | 1 rkl |
Suolaa | 1½ tl |
Vehnäjauhoja (400 g) | n. 7 dl |
Arla® Salskea Cheddar raasteena | 175 g |
Kananmuna voiteluun | 1 |
Vaaleita ja tummia seesaminsiemenet koristeluun |
Tee näin:
Taikina
Keittäminen ja paistaminen
Juustobagelit Q&A
Tällä juustoisella bagel-reseptillä kotitekoisten juustobageleiden valmistaminen on melko helppoa. Jos haluat lisätietoja, katso vastauksemme useimmin kysyttyihin kysymyksiin alta.
Miten juustobageleita tehdään?
Mikä juusto sopii parhaiten juustobageleihin?
Voiko juustobageleita pakastaa?
Mitä juustobageleiden kanssa tarjoillaan?
Juustobagelit, joiden päällä on seesaminsiemeniä
Juustobageleissa on ihanan pureskeleva rakenne, rapea, kullanruskea kuori ja pehmeä sisus. Bageleille ominainen pureskeltavuus saadaan aikaan keittämällä taikina ennen paistamista. Vaikka tämä viekin enemmän aikaa, lopputulos on vaivan arvoinen. Nämä kotitekoiset leivonnaiset, joiden päällä on pähkinänmakuisia seesaminsiemeniä eri koristeellisissa väreissä ja täytteenä cheddarjuustoa, ovat kokeilemisen arvoisia.
Koska juustobagelit pakastuvat hyvin, voit valmistaa kerralla ison erän. Näin sinulla on aina valmiina maukkaita, paahdettuja bageleita. Juustobagelit maistuvat hyvältä klassisten bageltäytteiden, kuten savulohen ja tuorejuuston, tonnikalasalaatin ja kananmunan sekä kanan ja hummuksen kanssa. Ne sopivat käytettäviksi myös erinomaisesti aamiaisvoileipiin, joissa on munakokkelia ja rapeaa pekonia tai kermaista avokadoa ja haudutettuja munia.
Herkuttele taikinan sisään kätketyllä sulatetulla juustolla
Aivan kuten tavallisissa bageleissa, on myös näissä juustoisissa bageleissa ihanan pureskeltava rakenne. Toisin kuin tavallisissa bageleissa, niissä on kuitenkin lisäetuna tahmea, juustoinen täyte. Tämä erottaa juustoiset kotitekoiset bagelit useimmista muista bageleista, joiden päälle on ripoteltu vain cheddar-silppua.
Runsas ja suolainen cheddarjuusto
Sulanut cheddar on herkullinen bageleiden täyte. Cheddarjuuston maku on kermainen, melkein voinen, ja siinä on pähkinäinen vivahde. Riippuen siitä, kuinka kauan sitä on kypsytetty, se voi olla joko miedon tai kirpeän makuista. Vanhentunut cheddar on maultaan terävämpi, kun taas nuorempi on pehmeä. Riippumatta siitä, kuinka kypsää se on, cheddar sulaa kauniisti luoden suolaisen bagelin täytteen.
Kokeile mausteisia jalapeno cheddar -rinkeleitä.
Tuoreiden tai purkitettujen jalapenojen käyttö juustobagel -reseptissä on loistava tapa lisätä mausteisuutta. Vihreitä chilejä voi käyttää muutamalla eri tavalla mausteisen juustojalapeno-bagelin valmistukseen.
Voit joko paloitella tai raastaa jalapenot ennen taikinan sekoittamista, käyttää hienoksi raastettuja jalapenoja voiteluun tarkoitetun kananmunan maustamiseen tai viipaloida ja laittaa ne päälle antamaan merkin jalapeno-juustobagelin mausteisuudesta. Mikä tahansa tai kaikki näistä vaihtoehdoista sopii mainiosti, jos haluat lisätä bagelien tulisuutta.
Vinkkejä
Jos haluat näistä bageleista vielä juustoisempia, voit myös ripotella juustoa päälle. Sama raastettu cheddar, jota käytetään näiden leivonnaisten sisällä, sulaa myös kauniisti päälle ja luo kauniin kuplivan pinnan. Sulanut, ruskistettu juusto bagelien päällä on klassikko, ja se on sekä maultaan että koostumukseltaan herkullinen lisä. Kokeile lisätä cheddarjuustoa bageleiden pinnalle yhdessä seesaminsiementen kanssa, jotta saat myös pinnalle herkullisen tahmean ja rapean yhdistelmän.
Osaa sisällöstä ei voida näyttää, koska seuraavat evästeet on poistettu käytöstä
Kommentit