&w=1680&h=750&scale=both&ak=814e15de&hm=5165b4f5)
Juhlava juustokakku
Juhlava juustokakku syntyy pipareista, täyteläisestä kermasta ja raikkaasta tuorejuustosta ilman paistamista. Sinihomejuusto tuo juustokakun makuun särmää.
Ainekset
Reseptistä valmistuu 10 annosta
Pohja
- 10 piparkakkua
- 10 Digestive-keksiä
-
75 g Arla Meijerivoita
Täyte
- 3 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
- 3 kananmunan keltuaista
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
- ½ dl tomusokeria
- 1 kananmunan valkuainen
- 150 g Castello Blue Sinihomejuustoa murua
Koristelu
- 2 kiinteää päärynää
- 100 g hasselpähkinöitä
- ½ dl tummaa balsamicoa kastiketta
Tee näin:
Tee näin:
Pohja
Hienonna keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele taikina irtoreunaiseen kakkuvuokaan (Ø n. 20 cm). Laita kylmään noin puoleksi tunniksi.
Täyte
Vatkaa kerma kevyesti, sekoita joukkoon munankeltuaiset, tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon sinihomejuustomurut. Sekoita kermaseos ja valkuaisseos keskenään. Nostele seos vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen ainakin kuudeksi tunniksi.
Koristelu
Raasta tai suikaloi päärynä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla. Nosta kakku pakastimesta jääkaappiin noin tunniksi. Koristele päärynäsuikaleilla ja paahdetuilla pähkinöillä sekä balsamicokastikkeella.