Juhlava juustokakku

Juhlava juustokakku

Juhlava juustokakku syntyy pipareista, täyteläisestä kermasta ja raikkaasta tuorejuustosta ilman paistamista. Sinihomejuusto tuo juustokakun makuun särmää.
https://www.arla.fi/reseptit/juhalava-juustokakku/

Tee näin:

Pohja
  • Hienonna keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele taikina irtoreunaiseen kakkuvuokaan (Ø n. 20 cm). Laita kylmään noin puoleksi tunniksi.
Täyte
  • Vatkaa kerma kevyesti, sekoita joukkoon munankeltuaiset, tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon sinihomejuustomurut. Sekoita kermaseos ja valkuaisseos keskenään. Nostele seos vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen ainakin kuudeksi tunniksi.
Koristelu
  • Raasta tai suikaloi päärynä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla. Nosta kakku pakastimesta jääkaappiin noin tunniksi. Koristele päärynäsuikaleilla ja paahdetuilla pähkinöillä sekä balsamicokastikkeella.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Piparkakkuja
10
Digestive-keksejä
10
75 g
Täyte
3 dl
Kananmunan keltuaisia
3
Maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
200 g
Dl tomusokeri
½
Kananmunan valkuainen
1
150 g
Koristelu
Kiinteää päärynöitä
2
Hasselpähkinöitä
100 g
Dl tummaa balsamiviinietikka kastiketta
½