Juhlava juustokakku

Juhlava juustokakku

Juhlava juustokakku syntyy pipareista, täyteläisestä kermasta ja raikkaasta tuorejuustosta ilman paistamista. Se saa makuunsa sinihomejuuston särmää ja vivahteiksi päärynää, pähkinää ja balsamicoa.
Arvioi (9)

Minun arvosanani

Juhlava juustokakku

Juhlava juustokakku syntyy pipareista, täyteläisestä kermasta ja raikkaasta tuorejuustosta ilman paistamista. Se saa makuunsa sinihomejuuston särmää ja vivahteiksi päärynää, pähkinää ja balsamicoa.

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Pohja

Täyte

  • 3 dl Arla Kuohukermaa laktoositon
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
  • ½ dl tomusokeria
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 150 g Castello Blue Sinihomejuustoa murua
  • 2 kiinteää päärynää
  • 100 g hasselpähkinöitä
  • ½ dl tummaa balsamicoa kastiketta

Ohjeet

Hienonna keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele taikina irtoreunaiseen kakkuvuokaan (Ø n. 20 cm). Laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Vatkaa kerma kevyesti, sekoita joukkoon munankeltuaiset, tuorejuusto ja tomusokeri. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sen joukkoon sinihomejuustomurut. Sekoita kermaseos ja valkuaisseos keskenään. Nostele seos vuokaan pohjan päälle ja laita pakastimeen ainakin kuudeksi tunniksi. Raasta tai suikaloi päärynä ohuen ohuiksi suikaleiksi. Paahda hasselpähkinöitä kuivalla ja kuumalla pannulla. Nosta kakku pakastimesta jääkaappiin noin tunniksi. Koristele päärynäsuikaleilla ja paahdetuilla pähkinöillä sekä balsamicokastikkeella.

Suositellut tuotteet