Jouluiset sahramipäärynät

Jouluiset sahramipäärynät

Arvioi

(0)

Jouluiset sahramipäärynät ovat niin herkullisia, että vievät kielen mennessään.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

  • 15 kiinteitä, pienempiä päärynää (n. 1,5 kg)

Liemi

  • 1 l vettä
  • 8 dl sokeria, 700 g
  • ½ g sahramia
  • 2 kanelitankoa
  • 2 kuivattua palaa inkivääriä
  • ⅓ tl kardemummansiemeniä

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kiehauta liemi kattilassa ja nosta kattila levyltä. Kuori päärynät ja jätä kannat paikalleen. Nosta päärynät liemen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia. Laita päärynät lasipurkkiin ja kaada liemi päälle. Anna maustua jääkapissa vähintään yksi vuorokausi ennen tarjoilua. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon kanssa.