Jäädytetty valkosuklaakakku

Jäädytetty valkosuklaakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Jäädytetty valkosuklaakakku on jokaisen herkkusuun unelma.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

  • 300 g mantelimassaa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 kananmunaa

Täyte

  • 200 g valkosuklaata
  • 1 sitruuna, kuoriraaste ja 2 rkl mehua
  • ( 1 rkl sokeria )
  • (tai 2 rkl esim. cointreau sitruslikööriä )
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • 2 keltuaista

Koristeluun

  • 3 passionhedelmää

Tee näin:

Tee näin:

Pane uuni kuumentumaan 175-asteeseen. Pingota leivinpaperipala halkaisijaltaan noin 23 cm irtopohjavuoan pohjalle kiristämällä reuna pohjan ympärille. Voitele ja jauhota vuoka. Paloittele jääkaappikylmä mantelimassa monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää kaakaojauhe ja munat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja levitä tasaiseksi nuolijalla. Paista uunin alaosassa noin 20 minuuttia. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Pese ja kuivaa vuoka ja aseta pohja takaisin vuokaan. Valmista täyte. Paloittele suklaa teräs- tai posliinikulhoon, sulta suklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa, välillä sekoittaen, huolehdi ettei suklaaseen pääse vettä tai vesihöyryä. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista mehu ja ota mehua 2 rkl täytettä varten. Vatkaa kerma kovahkoksi vaahdoksi. Vaahdota keltuaiset ja lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu tai sitruslikööri. Vatkaa seokseen sulanut suklaa. Lisää täytteeseen kermavaahto, tarkista maku, lisää hiukan sokeria tarvittaessa. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Peitä vuoka kelmulla ja alumiinifoliolla. Nosta vuoka pakastimeen. Anna kakun jäätyä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Ota kakku huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen tarjoilua ja irrota vuoasta. Halkaise passionhedelmät ja kaavi hedelmäliha kakun päälle.