Italialainen hedelmäkakku

Italialainen hedelmäkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Italialainen hedelmäkakku kätkee sisäänsä herkullisen määrän kuivattuja hedelmiä, pähkinöitä ja manteleita. Hyvin säilyvä kakku on erinomainen vierasvara.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 32 annosta

  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 200 g karkeaksi hienonnettuja, kuorittuja manteleita
  • 150 g karkeaksi hienonnettuja, kuivattuja taateleita
  • 150 g karkeaksi hienonnettuja kuivattuja aprikooseja
  • 100 g kuivattuja karpaloita
  • 100 g karkeaksi hienonnettuja saksanpähkinöitä
  • 60 g vehnäjauhoja (n. 1 dl)
  • ¾ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl raastettua muskottipähkinää
  • ¼ tl jauhettua korianteria
  • ¼ tl jauhettua mausteneilikkaa
  • 125 g hunajaa (n. 1 dl)
  • 125 g tomusokeria (n. 2,5 dl)

Tee näin:

Tee näin:

Anna voin sulaa suurella lämmöllä pannulla, mutta niin, ettei se ruskistu. Paahda manteleita voissa pannulla miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, välillä sekoittaen. Sekoita keskenään kulhossa kuivatut hedelmät, pähkinät, jauhot ja mausteet sekä hieman jäähtyneet mantelit. Sekoita hunaja ja sokeri pienessä, paksupohjaisessa kattilassa. Kiehauta seos samalla sekoittaen. Kypsennä korkeassa lämpötilassa, edelleen sekoittaen, noin 3 minuuttia, kunnes se on vaahtoavaa ja kullanväristä. Sekoita hunaja hedelmäseokseen. Anna jäähtyä hieman ja vaivaa sitten taikina hyvin sormilla. Siirrä taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (ø n. 22 cm). Painele taikina vuoan pohjalle ja käytä pinnan tasoittamiseksi kosteaa lusikkaa. Laita pala leivinpaperia kakun päälle ja paista uunin keskiosassa 150°C noin 45 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa kokonaan. Anna hedelmäkakun seistä peitettynä pöydällä seuraavaan päivään. Koristele kakku ja leikkaa se ohuiksi paloiksi.

Vinkki

Vinkki! Hedelmäkakku voi seistä peitettynä jääkaapissa noin 1 kuukauden.