Italialainen Cassata-jäätelö

Italialainen Cassata-jäätelö

Arvioi

(7)

Kotitekoinen jäätelö, Cassatta, on italialainen klassikko.

Ainekset

Annokset
  • 2 kananmunan keltuaista
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 dl Arla kuohukermaa
  • 1 dl Arla Lempi Kermaviiliä 15% Kermaviili 15 % laktoositon
  • 3 rkl appelsiinimehutiivistettä
  • 3 dl mansikoita, 150 g
  • 25 g tummaa suklaata
  • 100 g italialaisia mantelikeksiä

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita munankeltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma. Sekoita muna-sokerivaahto, kermaviili ja mehu keskenään. Pilko mansikat, suklaa ja keksit. Sekoita taikinaan. Kaada taikina pyöreään kulhoon ja peitä muovikelmulla. Anna jäätelön jäähtyä vähintään neljän tunnin ajan pakastimessa. Kumoa jäätelö lautaselle ja anna sen pehmetä huoneenlämmössä noin 30 minuuttia. Tarjoile mansikoiden ja muiden makusi mukaisten lisukkeiden kera.